ATP
10ος τελικός στη Ρώμη για τον Djokovic! (vids)

 
10ος τελικός στη Ρώμη για τον Djokovic! (vids)
10ος τελικός στη Ρώμη για τον Djokovic! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:59

Ο Novak Djokovic δεν είχε εύκολο απόγευμα, αλλά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Casper Ruud χωρίς να απωλέσει σετ και προκρίθηκε στον τελικό της Ρώμης για 10η φορά στην καριέρα του, απέχοντας μια νίκη από το ρεκόρ των 36 Masters 1000 τίτλων!

Για 3η συνεχόμενη μέρα ο Djokovic χρειάστηκε να μείνει περισσότερο από 2 ώρες στο court, αλλά για 3η συνεχόμενη μέρα βρήκε και τον τρόπο να πάρει τη νίκη, αποφεύγοντας μάλιστα το 3ο σετ, καθώς κέρδισε τον Ruud με 7-5, 6-3 στον πρώτο ημιτελικού του ανδρικού ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia.

Το 1ο σετ ξεπέρασε τα 70 λεπτά σε διάρκεια, με τον Ruud να έχει καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι και να κάνει το γρήγορο break για το 3-1. Στη συνέχεια ο 21χρονος, που έγινε ο 1ος Νορβηγός στην ιστορία που έπαιξε σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης, έσβησε 2 break points για να παραμείνει μπροστά στο 4-2, ενώ με love service game έκανε το 5-3.

"Άγγιξε" την κατάκτηση του 1ου σετ στο 10ο game, καθώς είχε διπλό set point στο 5-4, 40-15, ο Djokovic όμως τα έσβησε με 2 πολύ καλούς πόντους και αργότερα έκανε και το break, επιστρέφοντας στο σετ. Με 2ο διαδοχικό break στο 12ο game, o Nole ανέτρεψε το σετ, μέσα σε μεγάλη ανακούφιση που εκφράστηκε με έναν μεγάλο πανηγυρισμό.

Διαβάστε ακόμα: Το τριπλό διαιτητικό σφάλμα κατά του Djokovic

Στο 2ο σετ ο Djokovic είχε 2 break points για να κάνει νωρίς το break, αλλά δεν το έκανε και χρειάστηκε να σβήσει 4 ευκαιρίες του Ruud στη συνέχεια, για να αποφύγει ένα γρήγορο break του Νορβηγού. Μετά από 6 χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο Σέρβος είχε το προβάδισμα με 2-1 μετά την πρώτη διακοπή στο σετ.

Ο Ruud ισοφάρισε με love service game στο 4ο game (2-2), αλλά το επόμενο του game από τη γραμμή του σερβίς ήταν ένα κακό game, με τον Djokovic να το εκμεταλλεύεται αυτό και να κάνει break με love, για το 4-2. Ο Σέρβος είχε δυο match points για το double break στο 8ο game, τελικά όμως χρειάστηκε να σερβίρει για την πρόκριση, κάτι που έκανε με επιτυχία "κλειδώνοντας" τη νίκη του στις 2 ώρες και 11 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 54η νίκη του Djokovic στο Foro Italico της Ρώμης, σε 63 αναμετρήσεις. Προκρίθηκε για 10η φορά στην καριέρα του στον τελικό του ιταλικού Masters, 8η στα τελευταία 10 χρόνια.

Θα παίξει σε τελικό Masters για 52η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 36ο τίτλο του (35-16), με τον οποίο θα περάσει μόνος πρώτος στην κατάταξη με τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία των Masters 1000 τουρνουά.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 115ος τελικός καριέρας για τον Nole, που έχει κερδίσει 80 τίτλους στην καριέρα του και διεκδικεί τον 81ο (80-34).

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά της Ρώμης θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), ανάμεσα στον Denis Shapovalov και στον Diego Schwartzman.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots