ATP
Τίτλος και στη Βαρκελώνη για τον Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 10:34

O 17χρονος Carlos Alcaraz συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον κόσμο του τένις, κερδίζοντας τον 2ο τίτλο του Challenger μέσα σε μερικές εβδομάδες, έναν τίτλο που τον φέρνει κοντά στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την επιτυχία του στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε Challenger στο τέλος του Αυγούστου, ο Alcaraz κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο σε Challenger, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Τη μέρα που το είδωλό του, Rafael Nadal, κατακτούσε τον 20ό Grand Slam τίτλο του και 13ο στο Roland Garros, o Carlos Alcaraz κέρδισε τον Damir Dzumhur με 4-6, 6-2, 6-1 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Sánchez-Casal Cup.

Ο νεαρός Ισπανός, έγινε μόλις ο 5ος νεότερος παίκτης που έχει κερδίσει τουλάχιστον 2 τίτλους στο Challenger Tour, έχοντας γίνει 17 ετών τον περασμένο Μάιο. Ακολούθησε τους Richard Gasquet (16 ετών, 8 μηνών), Felix Auger-Aliasisme (17 ετών, 1 μήνα), Rafael Nadal (17 ετών, 1 μήνα) και Bernard Tomic (17 ετών, 3 μήνων).

"Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου στη Βαρκελώνη. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, επειδή την προηγούμενη εβδομάδα έχασα στον 2ο γύρο στην Μπιέλλα. Λίγο λίγο όμως ανέβασα την αυτοπεποίθησή μου και βρήκα τη φόρμα μου. Πολλά ευχαριστώ στην ομάδα μου που με υποστήριζε και με ωθούσε όλη την εβδομάδα. Με βοήθησε να βρω το επίπεδο που χρειάστηκα για να κερδίσω", είπε ο Alcaraz.

Ο 17χρονος, ο οποίος έχει κερδίσει τις 17 από τις 19 τελευταίες αναμετρήσεις του στο Challenger Tour, σκαρφάλωσε σήμερα στο Νο.158 της παγκόσμιας κατάταξης, 31 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Βελτίωσε για πολλοστή φορά το career high του φέτος, αφού μέχρι πριν ένα μήνα δεν είχε μπει ποτέ στο Top 200 της ΑΤΡ, ενώ στο ξεκίνημα της χρονιάς βρισκόταν στο Νο.490 του κόσμου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots