ATP
Νέα μεγάλη νίκη για τον Musetti

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti Tennis TV
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 17:44

Ο Lorenzo Musetti απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό, Pablo Cuevas, στην πρεμιέρα του στο Sardegna Open της Σαρδηνίας. Ήταν η 3η tour-level νίκη στην καριέρα του 18χρονου Ιταλού, που τις πέτυχε όλες στα 4 τελευταία παιχνίδια του σε ATP διοργανώσεις!

Ο Musetti απέδειξε και σήμερα γιατί θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους "teenagers" αυτή τη στιγμή στον κόσμο, κερδίζοντας τον Cuevas με 7-6 (4), 7-5, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια (2 ώρες, 11 λεπτά) και για την περισσότερη ώρα έγινε υπό βροχόπτωση.

Στο 1ο σετ δεν υπήρξε break point για κανέναν από τους δυο παίκτες και ο νεαρός Ιταλός ήταν καλύτερος στο tie-break που έλυσε τις διαφορές τους, για να το κερδίσει με 7-4.

Πολύ διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Musetti προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Cuevas κέρδισε τα 4 επόμενα games στη σειρά και απέκτησε εκείνος το προβάδισμα, με 4-2. Αφού έσβησε και διπλό break point στο 8ο game (4-3, 15-40), ο 34χρονος Ουρουγουανός έκανε το 5-3 και έφτασε ένα service game μακριά από την ισοφάριση.

Ο Musetti έκανε την αντεπίθεσή του στο κλείσιμο του αγώνα, για να κάνει δυο διαδοχικά break, στο 10ο (5-5) και στο 12ο game (7-5), ολοκληρώνοντας τη μεγάλη νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού.

 

Αυτή ήταν η 3η νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης για τον Musetti, που είχε πετύχει τις πρώτες 2 νίκες του στο Masters της Ρώμης πριν 4 εβδομάδες, εις βάρος των Stan Wawrinka και Kei Nishikori. Ακόμα ένα μεγάλο όνομα προστέθηκε σήμερα στη λίστα των παικτών που έχει κερδίσει ο νεαρός Ιταλός τενίστας, που συνολικά μετράει 12 νίκες στους 14 τελευταίους αγώνες του!

Μετά τη Ρώμη, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε συνολικά 5 νίκες, είχε κατακτήσει το Challenger στο Forli της Ιταλίας. Επίσης αγωνίστηκε σε ένα άλλο Challenger στην Πάρμα, όπου αποκλείστηκε στη φάση των "16" από τον Frances Tiafoe στα τρια σετ.

Ο αντίπαλός του στο 2ο γύρο του νεοσύστατου τουρνουά ATP 250 της Σαρδηνίας, θα προκύψει από την αναμέτρηση του Stefano Travaglia με τον Andrea Pellegrino.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots