ATP
Γράφει ιστορία και στη Σαρδηνία ο Musetti (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti @TennisTV
tennisnews team Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 14:19

O Lorenzo Musetti συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις και γράφει για μια ακόμα φορά ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί το 2002 και προκρίθηκε σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης.

Μόλις 59 λεπτά χρειάστηκε ο Lorenzo Musetti, για να κερδίσει τον 23χρονο Andrea Pellegrino με 6-2, 6-1 και να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του Forte Village Sardegna Open στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Ο 18χρονος Ιταλός, έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2002 και προκρίθηκε σε προημιτελικό ATP διοργάνωσης. Ο πρώτος παίκτης που έχει γεννηθεί το 2001 και το κατάφερε, είναι επίσης Ιταλός, ο Jannik Sinner, από το περσινό τουρνουά της Αμβέρσας.

Ο Musetti δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Pellegrino, που πέρασε στον 2ο γύρο χάρη σε έναν τραυματισμό του Stefano Travaglia. Ο νεαρότερος εκ των δυο Ιταλών είχε 23 στους 28 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς, δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του στο παιχνίδι και αξιοποίησε τα 4 από τα 5 break points που δημιούργησε.

Έφτασε τις 4 tour-level νίκες στην καριέρα του και τις έχει πετύχει όλες στα 5 τελευταία του παιχνίδια, σε Ρώμη και Σαρδηνία. Αύριο, θα διεκδικήσει ακόμα μια μεγάλη πρόκριση και την είσοδό του στα ημιτελικά της Σαρδηνίας, απέναντι στον Yannick Hanfmann, που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας εύκολα το Νο.3 του ταμπλό, Casper Ruud, με 6-2, 6-1 σε 64 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots