ATP
1ος ΑΤΡ ημιτελικός για τον Musetti (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 14:24

O Lorenzo Musetti κέρδισε και τον Yannick Hanfmann, για να προκριθεί στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του, στο τουρνουά της Σαρδηνίας!

Ο 18χρονος μόλις Ιταλός, που χθες έγινε ο πρώτος γεννημένος το 2002 τενίστας που προκρίθηκε σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, κατάφερε πολύ σύντομα να πανηγυρίσει και την 1η του πρόκριση σε ημιτελικό.

Κέρδισε για την προημιτελική φάση του Forte Village Sardegna Open τον Yannick Hanfmann με 6-2, 6-4 σε 92 λεπτά και εξασφάλισε μια θέση για την τελική 4άδα της διοργάνωσης της σειράς ATP 250.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere, που απέκλεισε τον Jiri Vesely με 6-4, 6-4. Ο Djere κάνει γενικά ένα εξαιρετικό τουρνουά στη Σαρδηνία, έχοντας κερδίσει 3 αγώνες χωρίς να απωλέσει σετ και έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων και το Νο.2 του ταμπλό, Dusan Lajovic.

Ο Musetti, ο οποίος έφτασε τις 5 tour-level στην καριέρα του και στις 6 τελευταίες του αναμετρήσεις, έσβησε τα 9 από τα 11 break points που αντιμετώπισε σήμερα!

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 4-0 και το κέρδισε εύκολα με 6-2, ενώ στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-4, σε μια τελείως αντίθετη εξέλιξη, που όμως δεν τον εμπόδισε να το κερδίσει και αυτό. Κατακτώντας τα 6 επόμενα games, o νεαρός Ιταλός όχι μόνο απέφυγε το 3ο σετ, αλλά κατάφερε να κλείσει και το 2ο σετ χωρίς να πάει σε περισσότερα games!

Ο 18χρονος Musetti, που πριν τον Σεπτέμβριο δεν είχε πετύχει νίκη απέναντι σε Top 100 παίκτες, κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να κερδίσει τον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων Stan Wawrinka, το πρώην Νο.4 του κόσμου Kei Nishikori, να κερδίσει τον πρώτο Challenger τίτλο του στο Forli της Ιταλίας και να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση.

Θα κερδίσει τουλάχιστον 20 θέσεις την ερχόμενη Δευτέρα και θα βελτιώσει κατά 15 τουλάχιστον το προηγούμενο career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κερδίσει και τον Djere, θα ανεβεί στο Νο.113, ενώ με την κατάκτηση του τίτλου θα πλησιάσει πάρα πολύ κοντά στο Top 100.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots