ATP
Schwartzman-Zverev στον τελικό της Κολωνίας (vid)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 0:57

Ο Diego Schwartzman κέρδισε μετά από μια μεγάλη μάχη στην Κολωνία τον Felix Auger-Aliassime και προκρίθηκε στον 3ο του τελικό για φέτος, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της προηγούμενης εβδομάδας, Alexander Zverev.

Μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης, ο Diego Schwartzman έκαμψε την αντίσταση του Felix Auger-Aliassime με 6-4, 5-7, 6-4 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Bett1Hulks Championships στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ο Schwartzman ήταν πολύ καλός για ενάμιση περίπου σετ και απέκτησε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο 6-4, 3-1, ενώ είχε την ευκαιρία να σερβίρει για την πρόκριση στο 10ο game του 2ου σετ, καθώς προηγήθηκε με 6-4, 5-3.

Ο Auger-Aliassime, που ήταν φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στην Κολωνία, δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να κερδίσει 4 συνεχόμενα games για να ανατρέψει το 2ο σετ και να το κατακτήσει με 7-5.

Το αποφασιστικό σετ ξεκίνησε με 3 break, 2 για τον Αργεντινό που βρέθηκε μπροστά με 3-1 και κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη φορά το πλεονέκτημα αυτό μέχρι το τέλος, σβήνοντας 2 break point για να κάνει το 5-3 και ακόμα 2 στο 10ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το τελικό 6-4.

Ο Schwartzman έκανε μια καταπληκτική χωμάτινη σεζόν, φτάνοντας στον τελικό της Ρώμης και στα ημιτελικά του Roland Garros, μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 και τώρα δείχνει ότι μπορεί να φέρνει μεγάλα αποτέλεσμα και στα indoor, παίρνοντας την 3η του πρόκριση σε τελικό για φέτος, μετά από το Cordoba Open και το Masters της Ρώμης.

Θα διεκδικήσει αύριο τον 4ο τίτλο της καριέρας του (3-6 σε τελικούς), 2ο σε σκληρή επιφάνεια και 1ο σε indoor διοργάνωση, με αντίπαλο το Νο.1 του ταμπλό, Alexander Zverev.

Ο Zverev έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες στην Κολωνία, καθώς κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Jannik Sinner με 7-6 (3), 6-3 σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Ο Zverev πέτυχε 7 άσους, κέρδισε τους 37 από τους 47 πόντους στα πρώτα του σερβίς, αντιμετώπισε όμως μεγάλα προβλήματα στα δεύτερα σερβίς του, όπου πήρε μόλις 11 από τους 32 πόντους, με αποτέλεσμα να χάσει και 3 service games. Είχε όμως ένα παραπάνω break από τον αντίπαλό του, αξιοποιώντας τις 4 από τις 7 δικές του ευκαιρίες.

Στο 1ο σετ ο Sascha επέστρεψε από το 1-3 και προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5, έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει 2 φορές για την κατάκτησή του. Και τις 2 ο νεαρός Ιταλός έκανε break, με αποτέλεσμα το σετ να κριθεί τελικά στο tie-break, όπου ο Γερμανός επικράτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Zverev έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0. Χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 7ο game, αλλά παρέμεινε μπροστά κάνοντας το 5-2 και με love service game "σφράγισε" τη νίκη του στο 9ο game.

Προκρίθηκε στον 21ο τελικό της καριέρας του ο Zverev, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του (12-8) και φυσικά τον 2ο συνεχόμενο, μετά τον τίτλο που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots