ATP
Τσιτσιπάς: "Έμαθα δίπλα στον Γιάννη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς & Γιάννης Αντετοκούνμπο
Στέφανος Τσιτσιπάς & Γιάννης Αντετοκούνμπο Instagram (@giannis_an34)
tennisnews team Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 - 22:11

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις διακοπές του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που τον έκαναν σοφότερο, για την κατάστασή του πριν το τελευταίο Masters της χρονιάς και άλλα.

Για τις διακοπές του στην Αθήνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Πέρασα πολύ καλά με τον Γιάννη. Είναι πολύ ταπεινό και πολύ καλό παιδί. Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο αυτή τη στιγμή και έμαθα πολλά δίπλα του. Παρά τις διαφορές που έχουν τα αθλήματά μας, μιλήσαμε για τη δουλειά, αλλά και στο πως διαχειρίζεται ο καθένας την επιτυχία στη ζωή του. Πέρασα πολύ καλά μαζί του. Γνώρισα επίσης τη γυναίκα του και τον γιο τους. Ήταν θαυμάσια εμπειρία."

Για την ισορροπία που έχει βρει στη φετινή σεζόν: "Έκανα διαφορετικά πράγματα σε σχέση με πέρσι. Προσπάθησα να βελτιωθώ σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού μου. Δεν ξέρω αν κατάφερα να γίνω καλύτερος τενίστας, αλλά ξέρω πως ανακαλύπτω τα όριά μου. Έχω γίνει σίγουρα πιο έξυπνος παίκτης. Πιο υπεύθυνος. Έχω συνειδητοποιήσει πως τα μικρά πράγματα δεν αναβαθμίζουν απαραίτητα το παιχνίδι σου."

Για το πως αισθάνεται λίγο πριν μπει στη μάχη του Paris-Bercy: "Νιώθω πολύ καλά. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δε νιώθω κόπωση γιατί φέτος δεν είχαμε γεμάτη χρονιά. Δεν έχω κανέναν λόγο να νιώθω κουρασμένος. Η πανδημία είναι σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Θα ήθελα πολύ να παίζω κάθε εβδομάδα, αλλά με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτό είναι αδύνατο. Προσπαθώ να διατηρήσω το σώμα μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ελπίζω να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ σ' αυτό το τουρνουά."

Για το σχεδιασμό του για την Αυστραλία: "Πιστεύω πως θα φτάσω στην Αυστραλία δυο εβδομάδες πριν το τουρνουά. Αλλά δεν έχω κάνει ακόμα τον σχεδιασμό μου. Δεν ξέρω σε ποιο τουρνουά θα παίξω πρώτα. Πέρσι ήταν όλα κανονισμένα από πριν. Φέτος είναι πιο απρόβλεπτα τα πράγματα. Θα πρέπει να δούμε ποια τουρνουά θα γίνουν."

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό του Paris Masters και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο, απέναντι σε έναν εκ των Casper Ruud και Ugo Humbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots