ATP
Αθλητής της χρονιάς στην Αυστρία ο Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 - 10:21

O Dominic Thiem αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής για φέτος στην Αυστρία, μετά από την επιτυχημένη του χρονιά και την κατάκτηση του 1ου Grand Slam τίτλου του.

Μπορεί ακόμα η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί για τον Dominic Thiem, ωστόσο ήταν ούτως ή άλλως λειψή λόγω της πανδημίας και η επιλογή άλλωστε δεν ήταν και τόσο δύσκολη για τους δημοσιογράφους της χώρας, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ειδικά μετά την κατάκτηση του US Open, o Thiem κέρδισε σημαντικό έδαφος και νίκησε τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, τον πρωταθλητή Ευρώπης (Champions League) και Γερμανίας με τη Μπάγερν Μονάχου, David Alaba.

Για 1η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε καλύτερος Αυστριακός αθλητής από το Sports Media Austria (SMA) ο Thiem, ο οποίος έγινε ο 3ος τενίστας που έφτασε στη διάκριση. Επίσης αυτή ήταν η 4η φορά που κάποιος τενίστας κέρδισε το βραβείο από το 1949, όταν και ξεκίνησε ο θεσμός. Δυο φορές το κέρδισε ο Thomas Muster, το 1990 και το 1995, ενώ μια φορά το είχε κερδίσει ο Jurgen Melzer, το 2010.

"Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο, αλλά θα ήθελα να συγχαρώ και τους άλλους υποψήφιους. Πιστεύω πως αυτοί το κάνουν να αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπάρχουν πολλές σημαντικές στιγμές, την επόμενη εβδομάδα έχουμε ακόμα μια, στο Λονδίνο, όπου ελπίζω να τα πάω καλά", δήλωσε ο Thiem, αναφερόμενος βεβαίως στο ATP Finals που ξεκινάει την Κυριακή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots