ATP
Nadal: "Προτιμώ τους επόπτες από την τεχνολογία"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 15:40

Ο Rafael Nadal δεν είναι υπέρ της χρήσης τεχνολογίας στον αθλητισμό, στο βαθμό του να αντικατασταθούν οι επόπτες από το hawk-eye.

Με αφορμή την αμφιβολία που είχε για μια μπάλα στη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Dominic Thiem, ζητήθηκε από τον Nadal ένα σχόλιο για το hawk-eye live σύστημα που παίρνει όλες τις αποφάσεις για τις γραμμές στο court στο φετινό ATP Finals.

"Για μένα δεν ήταν εκείνο το σημάδι, αλλά όλα καλά. Είναι κομμάτι της τεχνολογίας και πρέπει να το δεχτούμε. Αυτό είναι όλο. Προοσωπικά δε μου αρέσει αυτή η τεχνολογία. Προτιμώ να έχουμε επόπτες εκεί έξω. Αλλά ζούμε στο σήμερα, η κατάσταση είναι έτσι και δεν παραπονιέμαι. Είναι για όλους το ίδιο. Απλά ένιωσα πως σε 1-2 μπάλες καταγράφηκε το λάθος σημάδι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν παραπονιέμαι", είπε ο Nadal.

Η άποψη του Ισπανού έρχεται για μια ακόμα φορά σε αντίθεση με αυτή του Novak Djokovic, που πρόσφατα είχε πει ότι δε βλέπει λόγο να υπάρχουν επόπτες σε έναν αγώνα τένις, εφόσον υπάρχει η τεχνολογία. Όπως είχε υποστηρίξει, είναι κάτι που θα έρθει αναπόφευκτα στο μέλλον, οπότε πρότεινε να γίνει ακόμα νωρίτερα, ώστε να συνδυαστεί και με τις ανάγκες της σημερινής εποχής, που είναι να υπάρχουν όσο λιγότερα άτομα γίνεται στο τερέν.

Αυτή την εβδομάδα, Nadal και Djokovic είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε ακόμα ένα βασικό ζήτημα για το τένις, στο αν θα πρέπει να διατηρηθούν ή όχι οι best-of-five αγώνες στα Grand Slams. Ο Nadal ήταν κατηγορηματικός εξαίροντας την ιστορία και την παράδοση των majors, ενώ ο Nole θα ήθελε να γίνουν όλα τα τουρνουά με αγώνες best-of-three.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots