ATP
ATP Cup: Αυτές θα είναι οι 12 ομάδες του 2021

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 11:46

Γνωστοποιήθηκαν οι 12 ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του ATP Cup αυτή τη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα.

Η πρωταθλήτρια Σερβία του Novak Djokovic, η δυνατή Ισπανία του Rafael Nadal, η Αυστρία του Dominic Thiem και η Ρωσία των Daniil Medvedev και Andrey Rublev, είναι μόνο μερικές από τις ομάδες του φετινού ATP Cup, που αναμένεται να είναι το τουρνουά που θα ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, αφού οι περισσότεροι παίκτες από το Top 10 το επέλεξαν για τους πρώτους αγώνες τους στο 2021.

Οι δηλώσεις συμμετοχών έκλεισε στις 28 Δεκεμβρίου και η λίστα, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα στη δημοσιότητα αλλά έχει βγει στη δημοσιότητα, βρίσκεται και η Ελλάδα των Στέφανου Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη.

Μερικά ακόμα ονόματα που αξίζει να σημειωθούν, είναι αυτά του Alexander Zverev, του Diego Schwartzman, του Matteo Berrettini, του Denis Shapovalov, του Kei Nishikori, που χρησιμοποίησε το protected ranking του (No.10), του Gael Monfils, αλλά και του Νικ Κύργιου, καθώς η Αυστραλία θα μπει με wild card στο τουρνουά ως διοργανώτρια χώρα.

Συνολικά αναμένεται να συμμετέχουν στο τουρνουά 9 παίκτες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς μόνο η Ελβετία του Roger Federer, που δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία, θα απουσιάσει.

Αναλυτικά οι χώρες που θα συμμετέχουν στο ATP Cup του 2021:

Η αναλυτική λίστα με όλους τους παίκτες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά, αναμένεται να γίνει γνωστή στις 2 Ιανουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots