ATP
Roddick: "Αυτό χωρίζει τον Τσιτσιπά από τους κορυφαίους" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 17:36

Ο Andy Roddick μίλησε για το μοναδικό πράγμα που δείχνει να λείπει προς το παρόν από το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, σε σχέση με τους κορυφαίους του κόσμου.

Ο Αμερικανός πρώην τενίστας και Νο.1 του κόσμου, μίλησε στο Tennis Channel για τη νέα γενιά των παικτών, αναφέροντας και τον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον οποίο είπε μερικά πολύ καλά λόγια.

"Είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του tour και έχει κερδίσει ήδη κάποιους από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Θεωρείται από πολλούς, λόγω και του παρόμοιου στυλ παιχνιδιού, διάδοχος του Roger Federer, αλλά πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να διεκδικεί και Grand Slam τίτλους."

Όπως υποστήριξε ο Αμερικανός, το μόνο πράγμα που λείπει αυτή τη στιγμή από τον Στέφανο, είναι η εμπειρία που θα του δώσει τη δυνατότητα να κερδίζει αγώνες όταν δεν μπορεί να βρει το καλύτερό του παιχνίδι.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον Τσιτσιπά όταν βρίσκεται στο καλύτερό του επίπεδο. Όταν παίζει καλά τα χτυπήματά του είναι εκεί. Θα τον ήθελα καλύτερο στις κακές του μέρες. Πιστεύω πως είναι το μόνο πράγμα που τον χωρίζει αυτή τη στιγμή από τους κορυφαίους του αθλήματος.

Μπορεί να βρεθεί σε έναν 3ο γύρο, να μη νιώθει πολύ καλά εκείνη τη μέρα και δεν έχει ό,τι χρειάζεται για να πάρει τη νίκη απ' αυτόν τον αγώνα. Είναι σημαντικό αυτό και πρέπει να μάθει πως θα μπορέσει να το διαχειριστεί και να το κάνει λίγο καλύτερα."

Σε περίπτωση που δεν είχε δει ήδη τα σχόλια του Roddick, o Τσιτσιπάς ενημερώθηκε γι' αυτά χθες το πρωί, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό Sky Sports.

"Είναι αλήθεια. Έχει παίξει και έχει δει πολύ τένις (ο Roddick). Όταν καταφέρνεις να αναπτύξεις το παιχνίδι σου σε τέτοιο βαθμό, τότε μπορείς να πετύχεις μεγάλα πράγματα", σχολίασε σχετικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots