ATP
Djokovic: "Tο χέρι μου είναι εντάξει - θέλω να πάω Ολυμπιακούς"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 18:37

Ο Novak Djokovic καθησύχασε τους fans του σχετικά με το πρόβλημα που είχε στο χέρι του και τον έκανε να χάσει το ξεκίνημα της αναμέτρησής του με τον Jannik Sinner στην Αδελαΐδα, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη του επιθυμία να πάει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, ο Djokovic είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από τον αγώνα επίδειξης που θα έδινε με τον Jannik Sinner στην Αδελαΐδα, εξαιτίας ενός προβλήματος με φουσκάλες στην παλάμη του δεξιού του χεριού, που τον ταλαιπώρησε λίγο τις τελευταίες ημέρες. Τελικά η επιθυμία του να αγωνιστεί μπροστά σε κόσμο ξανά ήταν τόσο μεγάλη, που μετά το τέλος του 1ου σετ, στο οποίο τον αντικατέστησε ο Filip Krajinovic, βγήκε στο court και έπαιξε ένα σετ με τον Sinner, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Με την κίνηση αυτή έδειξε πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό ενόψει του ATP Cup, όπως επιβεβαίωσε και σήμερα, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Σερβίας: "Όλα είναι καλά, οι φουσκάλες δεν υπάρχουν πια και δεν με ταλαιπώρησαν στις τελευταίες προπονήσεις μου."

Ένα ακόμα θέμα για το οποίο μίλησε ο Djokovic, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που θέλει πολύ να αγωνιστεί. Θυμίζουμε πως το χρυσό μετάλλιο είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην καριέρα του ο Σέρβος, κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων.

"Πραγματικά ελπίζω πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν και ο στόχος μου είναι να πάω στην Ιαπωνία. Είναι μεγαλύτερο από ένα τουρνουά τένις, θα βρίσκονται πολλοί αθλητές εκεί. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να συμμετέχω, γιατί πρόκειται για τη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη ιστορία και παράδοση στον αθλητισμό. Πάντα περνάω καλά στους Ολυμπιακούς, έχω πάει 3 φορές και ανυπομονώ για την 4η."

Ο Djokovic αναφέρθηκε επίσης στη δύναμη και το κίνητρο που παίρνει από το κοινό, που θα είναι μια πολύ σημαντική και θετική για όλους τους παίκτες αλλαγή, που θα υπάρχει στα τουρνουά της Αυστραλίας σε σχέση με όσα τουρνουά έχουμε δει μέχρι στιγμής μετά την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

"Μου έλειψε να βλέπω κοινό στις κερκίδες. Σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου, έχοντας παίξει περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικό τένις, το κοινό είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που μπορώ να πάρω για κίνητρο και έμπνευση. Να παίζω μπροστά από κοινό και να με τροφοδοτεί αυτή η ενέργεια και το μεγάλο πάθος και η χαρά που μοιραζόμαστε εγώ και οι φίλαθλοι για το άθλημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots