ATP
Μεγάλη νίκη για τον 17χρονο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz Φωτογραφία: Tennis Australia
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 16:25

O μόλις 17χρονος Carlos Alcaraz πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον David Goffin, την πρώτη του απέναντι σε Top 15 παίκτη, και προκρίθηκε στους "16" του Great Ocean Road Open στη Μελβούρνη.

Ο νεαρός Ισπανός, που από το 2020 έκανε αισθητή την παρουσία του κατακτώντας 3 τίτλους Challenger, χθες πέρασε άκοπα το εμπόδιο του Attila Balazs, που εγκατέλειψε μετά από 4 games (2-2).

Σήμερα όχι μόνο έπαιξε τον πρώτο του ολοκληρωμένο αγώνα στο τουρνουά και πανηγύρισε την πρώτη του ουσιαστικά νίκη, αλλά το έκανε και κόντρα στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης, David Goffin, με 6-3, 6-3.

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Πάντα ήθελα να παίζω σε τέτοιους αγώνες ενάντια σε μεγάλους παίκτες, όπως είναι ο Goffin. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου σήμερα και ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο", είπε ο Alcaraz.

Ο 17χρονος, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης για το 2020 από την ATP, όχι μόνο πέτυχε την πρώτη του Top 15 νίκη, αλλά βελτίωσε και το ρεκόρ του απέναντι σε παίκτες του Top 100 στο άψογο 4-0!

"Ήταν πολύ καλός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα σήμερα. Δεν είχε τίποτα να χάσει, είναι ακόμα κάτω από 18 και προκρίθηκε στο πρώτο του Grand Slam. Τα χτυπήματά του ήταν απίστευτα, δεν ξέρω αν παίζει κάθε φορά όπως σήμερα, αλλά ήταν μια απίθανη εμφάνιση. Δεν με άφησε να παίξω!" είπε ο 30χρονος Goffin, ο οποίος έχει φτάσει και στο Νο.7 του κόσμου.

O Alcaraz, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.146 του κόσμου και έχει βρεθεί έως και το Νο.136, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Thiago Monteiro από τη Βραζιλία, με φόντο τον πρώτο του προημιτελικό σε ATP διοργάνωση, μόλις στη 2η παρουσία του σε τουρνουά της ΑΤΡ, περίπου ένα χρόνο μετά το Ρίο, όπου είχε φτάσει μέχρι τους "16".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots