ATP
Djokovic για Κύργιο: "Δεν τον σέβομαι και πολύ"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tn team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 17:31

Ο Novak Djokovic ξεδίπλωσε τις σκέψεις του σχετικά με το φαινόμενο του Νικ Κύργιου, από τον οποίο τον τελευταίο χρόνο δέχεται συνεχώς έντονη κριτική, ακόμα και προσβολές.

Ο Djokovic έχει αφήσει αναπάντητα σχεδόν όλα τα αρνητικά σχόλια που έχει κάνει ο Κύργιος για εκείνον στο παρελθόν, με μερικά απ' αυτά να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν τα όρια μιας προσωπικής προσβολής.

Με αφορμή σχετική ερώτηση στη συνέντευξη που έδωσε για το Australian Open σήμερα, ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων μοιράστηκε για πρώτη φορά δημόσια μια ολοκληρωμένη σκέψη του για τον Κύργιο, λέγοντας πως τον σέβεται ως αθλητή, όχι όμως και ως άνθρωπο.   

"Πιστεύω πως είναι καλό να τον έχουμε στο άθλημα, είναι κάποιος με διαφορετική νοοτροπία για το τένις, αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του, ενώ τα κάνει όλα με έναν πολύ αυθεντικό τρόπο. Αυτό το σέβομαι. Σέβομαι τους πάντες, γιατί έχουν την ελευθερία να επιλέξουν πως θα εκφραστούν και τι θέλουν να κάνουν. Ο σεβασμός μου όμως πηγαίνει στο τένις που παίζει. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει μεγάλο παιχνίδι και έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει κάθε παίκτη στο γήπεδο", είπε ο Djokovic.

"Εκτός γηπέδου δεν τον σέβομαι και πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Και εδώ θα το κλείσω. Δεν έχω να κάνω περισσότερα σχόλια για εκείνον, ή για όλα τα σχόλια που έχει κάνει για μένα ή οτιδήποτε άλλο κάνει."

Μεταξύ πολλών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει προς τον Djokovic, ο Κύργιος είχε πρόσφατα αποκαλέσει "βλάκα" τον Σέρβο, για τη συνολική δημόσια εικόνα του στη διάρκεια της πανδημίας και την απόφασή του να βγει μπροστά και να εκφράσει τα παράπονα των παικτών που ακολούθησαν αυστηρά μέτρα στην καραντίνα της Μελβούρνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots