Κύργιος: "Ο Djokovic είναι βλάκας"

 
Νικ Κύργιος (Instagram / @k1ngkyrg1os)
Νικ Κύργιος (Instagram / @k1ngkyrg1os) Novak Djokovic (©Novak Tennis Center)
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 22:33

Οι Αυστραλοί συνεχίζουν να επιτίθενται στον Novak Djokovic που επιχείρησε να βγει μπροστά μετά τα παράπονα των παικτών, με τον Νικ Κύργιο να τον αποκαλεί βλάκα και τον Sam Groth εγωιστή.

Μετά από τα πολλά παράπονα που υπήρξαν από τους παίκτες και τις παίκτριες που τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας στη Μελβούρνη και δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν προπονήσεις αυτές τις δυο εβδομάδες, ο Novak Djokovic επιχείρησε να βγει μπροστά και να συντάξει ένα κείμενο με μερικά αιτήματα για τους συναδέλφους του, το οποίο και έστειλε στον Craig Tiley.

Το κείμενο αυτό έφτασε στα αυτιά του κυβερνήτη της Βικτόρια, Daniel Andrews, που απέρριψε κατηγορηματικά όλες τις προτάσεις του Nole, αποθαρρύνοντας μάλιστα και κάθε εν δυνάμει εναλλακτική πρόταση. Ο Andrews ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα είναι αυτά που είναι, είναι ίδια για όλους και δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή εξαίρεση, που θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο να ξεφύγει ο έλεγχος με τα ενεργά κρούσματα από τα χέρια της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως η Αυστραλία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση του Covid-19 και τώρα οι πολίτες της απολαμβάνουν αρκετές ελευθερίες, για να τα καταφέρει όμως χρειάστηκε ένα αυστηρό lockdown περίπου τεσσάρων μηνών, ενώ ακόμα μέχρι σήμερα τα σύνορα ανάμεσα στις πολιτείες της παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που έχουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σχεδόν ένα χρόνο, ή ακόμα χειρότερα δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν αγαπημένους τους ανθρώπους, που έφυγαν από τη ζωή σ' αυτό το διάστημα.

Γι' αυτό το λόγο ο λαός της Αυστραλίας δεν συμμερίζεται σε καμία περίπτωση όλες αυτές τις αντιδράσεις των παικτών. Πολύς κόσμος ήταν αντίθετος ακόμα και με την έλευση των παικτών στη χώρα και τη διεξαγωγή του Australian Open, εκφράζοντας ανησυχίες αλλά και διαμαρτυρίες, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός πολιτείας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Η πρωτοβουλία του Djokovic να συντάξει μια επιστολή με προτάσεις για ελάφρυνση των μέτρων στην καραντίνα της Μελβούρνης, εξόργισε αρκετό κόσμο στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών.

"Ο Djokovic είναι βλάκας", έγραψε σε ένα Tweet του ο Κύργιος, αναδημοσιεύοντας το σχετικό ρεπορτάζ με την επιστολή του Σέρβου. Στο ίδιο βίντεο προβάλεται και η σύντροφος του Bernard Tomic, που επίσης εξέφρασε παράπονα στο κανάλι της στο YouTube, αλλά τελείως διαφορετικής φύσεως, λέγοντας πως είναι η χειρότερη καραντίνα και πως ποτέ στη ζωή της δεν έλουζε η ίδια τα μαλλιά της.

Γι' αυτό και στο ίδιο Tweet ο Κύργιος αναφέρει: "Δεν έχω πρόβλημα με τον Bernie (Tomic), αλλά η κυρία ξεκάθαρα δεν έχει αντίληψη, γελοίο σκηνικό."

Νωρίτερα ο Sam Groth έγραψε στη The Herald Sun πως ο Djokovic έκανε μια εγωιστική και πολιτική κίνηση, για να αυξήσει τη δημοτικότητά του. Επίσης είπε ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει για ζητήματα σχετικά με τον Covid-19, μετά το φιάσκο του καλοκαιριού με το Adria Tour.

"Είναι σοβαρός; Είναι μια εγωιστική πολιτική κίνηση για να αυξήσει τη δημοτικότητά του. Τι πίστευε ότι θα συνέβαινε; Ότι ο Dan Andrews θα έβγαινε και θα έλεγε, ναι Novak, θα κάνουμε οτιδήποτε θέλεις. Το να προτείνει οι παίκτες να κάνουν μικρότερη περίοδο καραντίνας δεν είναι μόνο γελοίο, αλλά προσβάλλει και τους Αυστραλούς που έπρεπε να την υπομείνουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots