H Βικτόρια απέρριψε τα αιτήματα του Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 8:27

Ο Novak Djokovic πρότεινε μια σειρά από αιτήματα προς την ελάφρυνση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων της Μελβούρνης, αλλά απορρίφθηκαν ασυζητητί από τον κυβερνήτη της Βικτόρια, Daniel Andrews.

Μετά από τα πολλά παράπονα που προηγήθηκαν από τους παίκτες που κάνουν καραντίνα στη Μελβούρνη και ιδίως από εκείνους που ταξίδεψαν σε πτήσεις με επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και τους απαγορεύτηκε να βγουν από τα δωμάτια τους για να προπονηθούν, ο Novak Djokovic αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον Craig Tiley, προτείνοντας μερικά σημεία χαλάρωσης των μέτρων, ώστε να μην κάνει κανείς παίκτης καραντίνα χωρίς να προπονηθεί.

Η επιστολή αυτή έφτασε στα αυτιά του κυβερνήτη της Βικτόρια, Daniel Andrews, που απέρριψε όμως κάθε συζήτηση ελάφρυνσης των μέτρων.

"Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν λίστες με τα αίτηματά τους, αλλά η απάντηση θα είναι όχι", είπε κατηγορηματικά ο Andrews.

"Ξέρω πως υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των παικτών για τους κανονισμούς, αλλά οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους και συμφώνησαν σ' αυτούς πριν έρθουν εδώ. Δεν υπάρχει ξεχωριστή μεταχείριση εδώ, επειδή ο ιός δεν θα σε μεταχειριστεί διαφορετικά", πρόσθεσε ο κυβερνήτης της Βικτόρια, που είναι υπεύθυνος για κάθε τελική απόφαση.

Οι παίκτες και οι παίκτριες που δεν έχουν δικαίωμα να βγουν από τα δωμάτια τους επειδή επέβαιναν σε πτήσεις με επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τους 72 και μέσα σ' αυτούς βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη. Θυμίζουμε πως πρόκειται για όλους τους παίκτες που επέβαιναν σε τρεις συγκεκριμένες πτήσεις, μια από το Λος Άντζελες, μια από το Άμπου Ντάμπι και μια από την Ντόχα.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμα 4 θετικά κρούσματα στο bubble της Μελβούρνης, για να φτάσουν συνολικά τα 9 κρούσματα. Σύμφωνα μάλιστα με το Associated Press της Αυστραλίας, ένα από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα πρόκειται για παίκτη, ενώ οι παίκτες που θα κάνουν αυστηρότερη καραντίνα ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 100.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots