ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θα αφοσιωθώ στα 500άρια και στα 1000άρια"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 - 22:31

Μετά τον αποκλεισμό του από το τουρνουά της Μασσαλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στo tennisnews.gr πως για τη συνέχεια της χρονιάς σκοπεύει να αφιερώσει όλη την ενέργειά του στα πιο σημαντικά τουρνουά της ΑΤΡ.

"Θα αφοσιωθώ περισσότερο στα 500άρια και στα 1000άρια. Τα 250άρια πλέον δεν μου προσφέρουν πάρα πολλά. Για να καταφέρω να περάσω στο Νο.4 θέλει τουλάχιστον 8 κατακτήσεις σε 250άρια τουρνουά, οπότε είναι κάτι που δεν με ωφελεί αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσω να δουλέψω πιο σκληρά, να φέρω όλη μου την ένταση και το καλύτερό μου παιχνίδι στα μεγάλα τουρνουά. Ελπίζω να δουλέψει και να πάνε καλά τα πράγματα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, μετά την ήττα του από τον Pierre-Hugues Herbert στη Μασσαλία.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας ανέβηκε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης από αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας τον Roger Federer, όμως τον χωρίζουν 2.465 βαθμοί από το Νο.4, όπου βρίσκεται ο Dominic Thiem.

Όσο για τον αγώνα του με τον Herbert,  στον οποίο προηγήθηκε με σετ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Open 13, ο Στεφ είπε: "Το παιχνίδι του είναι πολύ επιθετικό. Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς στο στυλ του, έχει μια περίεργη τεχνική, ένα περίεργο σερβίς και όταν τόσα πολλά πράγματα είναι περίεργα μέσα στο παιχνίδι αποσυντονίζεσαι. Οφείλω να πω πως έπαιξε πολύ καλά.

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό, δεν κατάφερα να βρω το παιχνίδι μου από την baseline, έκανα κάποια λάθη που δεν συνηθίζω να κάνω. Σέρβιρε καταπληκτικά και δεν μου έδωσε πολλά περιθώρια, ενώ κάποια στιγμή άρχισε να βρίσκει και την επιστροφή του και αυτό το έκανε πολύ δύσκολο."

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Ακαπούλκο στο Μεξικό και το 500άρι Abierto Mexicano, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots