ATP
Εκτός Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 - 21:27

Την πρώτη του ήττα στη Μασσαλία από το 2018 γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αν και προηγήθηκε με σετ, δεν ξεπέρασε το εμπόδιο του Pierre-Hugues Herbert.

Πρόωρο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Open 13 της Μασσαλίας υπέστη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον Pierre-Hugues Herbert με 6-7 (6), 6-4, 6-2 και δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά του για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα, αλλά και τα πρώτα χαμένα σετ που είχε ο Στέφανος στο τουρνουά της Μασσαλίας από το 2018, αφού το 2019 και το 2020 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής, με 8 σερί straight sets νίκες.

Σήμερα έφτασε τα 19 κερδισμένα σετ στη σειρά στο Palais des Sports της Μασσαλίας, καθώς αν και απώλεσε προβάδισμα που είχε πάρει από νωρίς με break, βλέποντας το 5-3 να γίνεται 5-5, ο Στέφανος έμεινε ψύχραιμος και κέρδισε το πολύ κλειστό 1ο σετ σε ένα γεμάτο tie-break, με 8-6.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό και ο Στέφανος θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς πίεσε τον αντίπαλό του στο 8ο game και προηγήθηκε με 3-4, 0-30. Ο Γάλλος ωστόσο κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους, ισοφάρισε σε 4-4 και στο αμέσως επόμενο game βρήκε ένα break από το πουθενά, για να περάσει μπροστά με 5-4. Με love service game έκλεισε το 2ο σετ (6-4) και άλλαξε τελείως τα δεδομένα του αγώνα.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break, όμως ο Γάλλος έκανε ακόμα 2 break στη συνέχεια, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να κερδίσει συνολικά 5 συνεχόμενα games από το 1-2 και να το κατακτήσει με 6-2, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή και μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του.

Ο Herbert, ο οποίος διανύει μια καταπληκτική εβδομάδα, είχε κερδίσει νωρίτερα στο τουρνουά τους Kei Nishikori και Cameron Norrie, χωρίς να χάσει σετ. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του τελευταίου αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Ugo Humbert και στον Arthur Rinderknech.

Ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού τις επόμενες ημέρες, καθώς το επόμενο τουρνουά στο οποίο θα παίξει θα είναι το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ αργότερα θα μεταβεί στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών για το πρώτο Masters 1000 της χρονιάς, που θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots