ATP
Στέφανος Τσιτσιπάς: Όταν ξεκινούσαν όλα από το Μεξικό (pics+vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 16:00

Μιλώντας στο tennisnews.gr, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας γύρισε πίσω στην εποχή που ξεκινούσε το πολύ όμορφο ταξίδι του προς την κορυφή και ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον πατέρα του, γιατί τότε ήταν που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τη δουλειά του για να μπορεί να ταξιδεύει μαζί του.

Το 2014, τη χρονιά που ο Στέφανος ξεκινούσε να παίζει όλο και σε περισσότερα τουρνουά Grade 1 της ITF στα juniors, ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφοσιωθεί πλήρως σε εκείνον και να είναι συνοδοιπόροι στο πολύ όμορφο αυτό ταξίδι.

Ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια τους εκείνη την περίοδο, ήταν αυτό για το Μεξικό, τον Νοέμβριο του 2014. Ο Στέφανος αγωνίστηκε τότε στο III Abierto Juvenil Mexicano στην Πόλη του Μεξικού, ένα τουρνουά της κατηγορίας Grade A, στο οποίο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Στέφανος αγωνίστηκε στο Yucatan Cup (Grade 1), όπου έφτασε και πάλι μέχρι τους "16". Είχε ηττηθεί σε ένα κλειστό ματς από τον Andrey Rublev, που τότε ήταν 17 ετών και βρισκόταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors.

"Εκεί ξεκίνησαν όλα, ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι που με έχει φέρει μέχρι εδώ. Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, γιατί πήρε ένα μεγάλο ρίσκο τότε. Ήταν η περίοδος που άφησε τη δουλειά του για να αρχίσει να ταξιδεύει μαζί μου. Πήγαμε πρώτα στην Πόλη του Μεξικού, έχοντας ένα σχετικά καλό ranking τότε στα juniors, ήμουν στους 120-130 καλύτερους της ITF. Νομίζω ξεκίνησα από τα προκριματικά και έφτασα στον 3ο γύρο ή στα προημιτελικά, δεν θυμάμαι πολύ καλά, αλλά μου έδωσε κάποιους πόντους και με ανέβασε ψυχολογικά. Είχα παίξει με πολύ καλούς παίκτες. Έπειτα έπαιξα στο Yucatan, όπου επίσης είχα ένα καλό αποτέλεσμα", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr.

Αυτά τα τουρνουά άνοιξαν τον δρόμο στον Στέφανο, που κέρδισε αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και μπήκε απευθείας στα δυο πολύ μεγάλα τουρνουά της Φλόριντα, το Eddie Herr (Grade 1) και το Orange Bowl (Grade A). Στο πρώτο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο δεύτερο έκανε εκείνη τη μεγάλη πορεία μέχρι τον τελικό, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τον Rublev, σε μια ρεβάνς από το Yucatan.

"Από εκεί ξεκίνησαν όλα όπως είπα, γιατί στη συνέχεια πήγα να παίξω στο Eddie Herr (στη Φλόριντα), όπου είχα μια εμφάνιση στα ημιτελικά, ενάντια στον Felix (Auger-Aliassime) και η επόμενη εβδομάδα με έφερε στον τελικό του Orange Bowl. Από εκεί και πέρα ήταν ένα ταξίδι που μου χάρισε πάρα πολλά και μου έδωσε τρομερή ψυχολογία στο να καταλάβω που βρίσκομαι στο ranking, με έφερε από το 120 στο 16 αν δεν κάνω λάθος. Και όλο αυτό μέσα σε 4 εβδομάδες. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι seeded στα Grand Slam την επόμενη χρονιά και αυτό με τη σειρά του μου έδωσε μεγάλες δυνατότητες. Ήταν η αρχή του ταξιδιού μου."

"Στιγμές σαν κι αυτές είναι σημαντικές, γιατί σου φέρνουν ωραίες αναμνήσεις και γενικά υπάρχει μια νοσταλγία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots