ATP
To σήκωσε ο Karatsev στο Ντουμπάι (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © Dubai Duty Free Tennis Championships 2021
tn team Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 21:21

Η φανταστική χρονιά συνεχίζεται για τον Aslan Karatsev, που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο 500άρι του Ντουμπάι, έφτασε τις 15 νίκες σε 17 αγώνες το 2021 και εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Aslan Karatsev κυριάρχησε στον σημερινό τελικό του Dubai Tennis Championships, για να επιβληθεί του Lloyd Harris με 6-3, 6-2 και να συνδυάσει με νίκη την πρώτη του παρουσία σε τελικό διοργάνωσης της ATP.

Ο 27χρονος Ρώσος πέτυχε 27 winners, έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 3 από τις 8 ευκαιρίες που είχε ο ίδιος για break, για να φτάσει σχετικά άνετα στη νίκη, μετά από 75 λεπτά αγώνα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν κλειστό ματς και ήμουν αρκετά αγχωμένος. Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλό μου για την πορεία του ως τον τελικό. Είχε σπουδαία εβδομάδα. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα", είπε στην απονομή του τροπαίου ο Karatsev.

O Karatsev ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού Australian Open, καθώς ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά του αυστραλιανού Grand Slam και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον 9 φορές πρωταθλητή, Novak Djokovic.

Η πορεία του αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν όπως αποδείχτηκε, αφού από τότε έχει κάνει μόνο μια ήττα, από το Νο.4 του κόσμου, Dominic Thiem, στην Ντόχα. Με τη σημερινή, έφτασε τις 15 νίκες σε 17 αναμετρήσεις στο 2021 (15-2), ενώ σε tour-level αγώνες (κυρίως ταμπλό) έχει ρεκόρ 12-2 στη φετινή χρονιά. Σε 10 περίπου χρόνια επαγγελματικής καριέρας πριν από το Australian Open, είχε πετύχει μόλις άλλες 3 tour-level νίκες!

Ξεκίνησε τη χρονιά εκτός του Top 100, έφυγε από την Αυστραλία στο Νο.42 του κόσμου και με τον πρώτο τίτλο της καριέρας του αναμένεται να σημειώσει νέα μεγάλη άνοδο, καθώς τη Δευτέρα θα μπει για πρώτη φορά στο Top 30 και στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα θα ανεβεί στο Νο.27.

Νέο career high θα σημειώσει και ο 24χρονος Harris, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του και έγινε ο πρώτος qualifier στην ιστορία του θεσμού που μπήκε στον τελικό. Ο Νοτιαφρικανός θα κερδίσει 29 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.52 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots