ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν με εκπλήσσουν οι απουσίες στο Μαϊάμι"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 12:01

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για φέτος στο Ακαπούλκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον τελικό με τον Alexander Zverev, έκανε τον απολογισμό του για την εβδομάδα, ενώ σχολίασε και τις πολλές απουσίες από το Μαϊάμι, που όπως είπε δεν τον εξέπληξαν, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Από το πρώτο Masters του 2021, το οποίο θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, θα απουσιάσουν αρκετοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και των Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer και Dominic Thiem. O Τσιτσιπάς είπε πως δεν τον εκπλήσσουν οι απουσίες αυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά ακούγονται διάφορα για το Μαϊάμι φέτος και τους περιορισμούς εκεί, ενώ ούτε και ο ίδιος έχει μεγάλες προσδοκίες για το τουρνουά αυτό.  

"Ειλικρινά, μου αρέσει το τουρνουά του Μαϊάμι, αλλά φέτος δεν πιστεύω πως θα είναι τόσο καλό όσο άλλες χρονιές ή όσο ήταν το τουρνουά του Ακαπούλκο αυτή την εβδομάδα. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Θα πάω εκεί με χαμηλές προσδοκίες και δεν περιμένω πολλά από το ίδιο το τουρνουά. Το σύστημα είναι διαφορετικό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στο Μαϊάμι, αλλά άκουσα και μερικά πράγματα που συμβαίνουν εκεί, τα οποία εξηγούν μάλλον τις απουσίες των παικτών. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γι' αυτό, αλλά δεν με εξέπληξαν οι απουσίες."

Για τον τελικό με τον Zverev και τον απολογισμό του στην εβδομάδα, ο Τσιτσιπάς είπε: "Παίρνω πολλά θετικά απ' αυτή την εβδομάδα, έπαιξα σε πολύ καλό επίπεδο. Ήμουν κοντά στον τίτλο για μια ακόμα φορά, αλλά δεν ήταν γραφτό. Δεν θα έλεγα ότι έκανα choke, έπαιξα καλά, το γήπεδο ήταν αρκετά αργό σήμερα, αυτό φάνηκε να τον βολεύει. Είμαι χαρούμενος παρόλα αυτά, θα πάω στο Μαϊάμι με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ήμουν λίγο λυπημένος πριν έρθω εδώ, αλλά είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος, γιατί ήμουν ανανεωμένος εδώ και είχα μια καλή πορεία ως τον τελικό."

Για τον βασικό του στόχο από δω και πέρα, ο Στέφανος ήταν λακωνικός: "Να κερδίσω έναν τίτλο σε ATP 500."

Για το τέλος του 2ου σετ, όπου η στήριξη του κοινού ήταν μεγαλύτερη από ποτέ και ένα ολόκληρο στάδιο άρχισε να φωνάζει το όνομά του, είπε: "Νομίζω με βοήθησε σε κάποιες γραμμές και δεν του πολυάρεσε όταν ξεκίνησε αυτό. Αν δεν κάνω λάθος είχα ένα set point και ήμουν κοντά στο να κερδίσω το σετ. Εκεί περίμενα να κάνουν το ίδιο, δε συνέβη, εντάξει δεν πειράζει, δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Θα του έβαζε παραπάνω πίεση.

Έχω σίγουρα πράγματα να βελτιώσω στο παιχνίδι μου. Υπήρχαν επίσης πράγματα που δούλεψαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας (με τον Zverev) και στρατηγικές, που σήμερα δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα δοκιμάσω και δεν ένιωθα και άνετα να το κάνω. Ήταν μια καλή πορεία, ήμουν σε κακή διάθεση τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η εβδομάδα με ανανέωσε. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι σε indoor τουρνουά, σε χώρες χωρίς πολύ Ήλιο, χωρίς κόσμο και με την ίδια ρουτίνα. Αυτή η εβδομάδα μου έδωσε μια άλλη γεύση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots