ATP
Πάλεψε, αλλά δεν επέστρεψε ο Στεφ - πρωταθλητής ο Zverev (vids)

 
Πάλεψε, αλλά δεν επέστρεψε ο Στεφ - πρωταθλητής ο Zverev (vids)
© ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 7:32

O Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε αρκετά σκληρά στο 2ο σετ, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αντεπίθεση που ξεκίνησε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Alexander Zverev με 4-6, 6-7 (3), στον τελικό του Abierto Mexicano.

Μετά από μια συναρπαστική μάχη που κράτησε την αγωνία όλων έως και τον τελευταίο πόντο, ο Alexander Zverev κατάφερε τελικά να κλείσει το παιχνίδι στα δυο σετ και να επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 7-6 (3).

Ο τελικός του Abierto Mexicano διήρκησε 2 ώρες και 18 λεπτά, ενώ μόνο το 2ο σετ χρειάστηκε 1 ώρα και 29 λεπτά για να ολοκληρωθεί!

O Τσιτσιπάς έχασε μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ, καθώς έκανε πολύ καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό και απέκτησε προβάδισμα με 3-0 και με 4-1. Στο 6ο game μάλιστα, προηγήθηκε με 1-4, 15-40, έχοντας διπλό break point και 3 ευκαιρίες συνολικά για να φτάσει στο 5-1. Δεν το εκμεταλλεύτηκε και κάπου εκεί ξεκίνησε μια μεγάλη ανατροπή για τον Zverev.

Ο Γερμανός αρχικά κράτησε τη διαφορά στο ένα break, μειώνοντας σε 4-2 και στο αμέσως επόμενο game έκανε τον Στεφ να "πληρώσει" τις χαμένες ευκαιρίες, κάνοντας το break back για το 4-3. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Στέφανο, ο Zverev έκανε νέο break στο 9ο game και στο 10ο game έσβησε ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 6-4, ολοκληρώνοντας ένα σερί 5 διαδοχικών games.

Παρά την πολύ απογοητευτική γι' αυτόν εξέλιξη, ο Στέφανος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στο 2ο σετ και δεν άφησε το σερί του Zverev να τον πάρει από κάτω. Παρόλα αυτά ο Γερμανός έδειχνε και πάλι να έχει μια μικρή υπεροχή. Είχε διπλό break point που τελικά δεν εκμεταλλεύτηκε στο 3ο game (1-1, 15-40), ενώ έκανε το πρώτο break του σετ σε κομβικό σημείο στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4.

Στο 10ο game o Zverev σέρβιρε για τον τίτλο και προηγήθηκε με 40-30, δημιουργώντας match point. Ένα ολόκληρο στάδιο ζητωκραύγαζε το όνομα του Τσιτσιπά και ο Έλληνας πρωταθλητής δεν απογοήτευσε τον κόσμο, που ήθελε να δει περισσότερο τένις. Έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, σβήνοντας το match point και αργότερα δημιουργώντας δυο break points, για να φτάσει τελικά στο break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο 11ο game είχε και πάλι δύσκολο έργο ο Στέφανος, αλλά κατάφερε να σβήσει 6 break points και να υπερασπιστεί το σερβίς του, για να προηγηθεί με 6-5. Είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει για τα καλά στο ματς στη συνέχεια, καθώς είχε ένα set point για το 7-5, ήταν η σειρά του Γερμανού όμως να σώσει break point και να κρατήσει ένα κρίσιμο service game του.

Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Zverev ήταν καλύτερος. Προηγήθηκε με 2-0 και παρά την προσωρινή ισοφάριση του Στέφανου σε 2-2, ο Γερμανός κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και έφτασε σε τετραπλό championship point στο 6-2. Η 2η ευκαιρία του ήταν και αυτή που του έδωσε το παιχνίδι, κλείνοντας αυτή τη μεγάλη μάχη και το επικό 2ο σετ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε κερδίσει 7 σετ στη σειρά και 5 διαδοχικούς αγώνες απέναντι στον Zverev πριν από τον σημερινό τελικό, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα σερί του και πλέον προηγείται με 5-2 νίκες του Zverev στα μεταξύ τους παιχνίδια για το tour.

Αυτή ήταν η 6η ήττα για τον Έλληνα τενίστα σε ισάριθμους τελικούς σε 500άρια τουρνουά. Συνολικά το ρεκόρ του σε τελικούς έγινε 5-8 νίκες.

Για τον Zverev αυτός ήταν ο 14ος τίτλος στην καριέρα του (14-9 σε τελικούς), ο 1ος στο Ακαπούλκο, όπου ήταν φιναλίστ το 2019, και ο 3ος σε 500άρι τουρνουά (3-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots