ATP
"ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Monte-Carlo Masters
tennisnews team Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 16:54

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος "πρίγκιπας" του Monte-Carlo! Κάνοντας έναν φανταστικό τελικό, ο Στεφ κέρδισε με 2-0 σετ τον Andrey Rublev και σήκωσε ψηλά για ακόμα μια φορά την ελληνική σημαία, κατακτώντας τον 1ο του Masters 1000 τίτλο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο 1ος Έλληνας τενίστας που κερδίζει Masters 1000 τίτλο, κερδίζοντας σε έναν τελικό που κυριάρχησε απολύτως τον Andrey Rublev με 6-3, 6-3

Ολόκληρη την εβδομάδα στο Monte-Carlo, o Στέφανος δεν έχασε ούτε ένα σετ, για να κερδίσει τον 1ο του τίτλο σε 1000άρι και 2ο μεγάλο τίτλο στην καριέρα του, μετά από το ATP Finals του 2019.

Ο Στέφανος, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 22-5 νίκες (είναι 2ος σε νίκες μετά από τον Rublev που έχει 24-5), θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Νο.1 της κατάταξης Race To Turin, της κατάταξης δηλαδή για τους 8 φιναλίστ που θα προκριθούν στο ATP Finals στο τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει πως μετά τους πρώτους 4,5 περίπου μήνες του 2021, έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον παίκτη στο ATP Tour.

O Στέφανος έκανε έναν απίθανο τελικό, τον οποίο ολοκλήρωσε με 18 winners και 13 μόνο αβίαστα λάθη, κυριαρχώντας απόλυτα στο court και μην αφήνοντας τον Rublev να κάνει το παιχνίδι του. Στους 10 winners έμεινε ο Ρώσος, που έφτασε τα 21 αβίαστα λάθη.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο 22χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε τις διαθέσεις του, κάνοντας το γρήγορο break για να προηγηθεί με 3-0. Κέρδισε μάλιστα και τους 2 πρώτους πόντους από το επόμενο game, αλλά ο Rublev κράτησε το σερβίς του και έβαλε τον εαυτό του στον πίνακα του σκορ, μειώνοντας σε 3-1.

Ο Τσιτσιπάς πάντως ήταν ανίκητος από τη γραμμή του σερβίς και στα 3 επόμενα service games του έχασε μόλις έναν πόντο, για να κατακτήσει επιβλητικά το 1ο σετ με 6-3, σε 32 μόλις λεπτά. 

Και στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς από τον Στέφανο, που έθεσε γερές βάσεις για τη νίκη, όταν "έσπασε" τον Rublev για το 2-1. Με love service game έφτασε στο 3-1 ο Έλληνας πρωταθλητής, που συνέχισε να κυριαρχεί, δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και σε 71 μόλις λεπτά "σφράγισε" τη νίκη, με νέο break για το 6-3.

Με έναν πολύ επιβλητικό τρόπο, χωρίς να χάσει σετ όλη την εβδομάδα, ο Στέφανος κέρδισε τον 1ο Masters τίτλο της καριέρας του, καθώς και τον 1ο στη φετινή σεζόν.

Θυμίζουμε πως είχε χάσει τους πρώτους δυο τελικούς του σε Masters 1000 διοργανώσεις, στο Rogers Cup το 2018 και στη Μαδρίτη το 2019. Συνολικά κέρδισε τον 6ο τίτλο της καριέρας του (6-8 σε τελικούς). 

Διαβάστε ακόμα:

Στην κορυφή του Race o Στέφανος

Η απονομή του τροπαίου και ο Εθνικός Ύμνος

Η σπουδαία αφιέρωση του Στέφανου στην απονομή

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots