ATP
Djokovic: "Δεν είμαι κολλημένος με τίποτα"

 
Novak Djokovic & Rafa Nadal
Novak Djokovic & Rafa Nadal Φωτογραφία: Julien Crosnier / FFT
tn team Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 12:14

Ο Novak Djokovic απάντησε στα πρόσφατα σχόλια του Rafael Nadal, σχετικά με την "εμμονή" του στα ρεκόρ.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες από τη metro.co.uk, ο Nadal μίλησε για τα ρεκόρ, ιδίως για το ρεκόρ των περισσότερων Grand Slam τίτλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, σε αντίθεση με τον Djokovic.

"Ποτέ δεν ήταν εμμονή μου τα Slams, ο Novak είναι περισσότερο κολλημένος σε αυτό - το λέω με την καλή έννοια. Απλά επικεντρώνεται περισσότερο σε αυτά τα πράγματα, σημαίνουν πολλά γι' αυτόν. Μιλάει αρκετά γι' αυτά τα ρεκόρ και μπράβο του, απλά έχω διαφορετική προσέγγιση στην καριέρα μου", είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Την ίδια μέρα, ζητήθηκε από τον Djokovic ένα σχόλιο γι' αυτή τη δήλωση του Nadal, από τον Sasa Ozmo για το Tennis Majors.

"Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, δεν ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται, αλλά είναι δικαίωμά του να εκφέρει την άποψή του. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι να έχω εμμονή με τίποτα στη ζωή, έχω μόνο πάθος και τεράστια επιθυμία να πετύχω τους στόχους μου, κάτι για το οποίο δεν είχα πρόβλημα να εκφράζω δημόσια. Ίσως δε γίνεται να πεις κάτι και να μη θεωρηθείς 'κολλημένος', αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα να το πω: 'Θέλω να σπάσω αυτό το ρεκόρ ή να πετύχω έναν συγκεκριμένο στόχο'. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θα μπορούσε να θεωρηθεί άσχημο αυτό, όχι μόνο στο ζήτημα το ρεκόρ, αλλά γενικά, και αν μιλούσα για τα πολιτικά εντός του τένις για παράδειγμα", είπε ο Djokovic.

"Από τότε που ήμουν νέος, δεν φοβόμουν να εκφράσω τους στόχους μου. Ήθελα να γίνω Νο.1 και να κερδίσω Slams. Φυσικά αυτοί οι στόχοι γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, όταν εκπληρώνεις έναν, εμφανίζεται αυτόματα ένας νέος. Είναι η δική μου διαδρομή και είναι μοναδική, όπως και εκείνη του Rafa", πρόσθεσε ο Σέρβος.

Ο Djokovic φρόντισε να εκφράσει και τον μεγάλο του σεβασμό για τον Rafa, κρατώντας τη διαφωνία τους σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού.

"Είναι θέμα αντίληψης και ερμηνείας αυτών που λέει κάποιος. Σέβομαι τον Rafa, πιθανότατα περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη εκεί έξω. Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα στη ζωή μου. Όλα όσα έχει πετύχει, η αφοσίωση που δείχνει και ο τρόπος που προσεγγίζει την προπόνηση και το τένις γενικά, είναι άξια θαυμασμού. Εκείνος ξέρει καλύτερα τις πηγές κινήτρων που έχει, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση.

Όσο για μένα, έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η αγάπη μου για το άθλημα είναι η κύρια πηγή κινήτρου, για να συνεχίζω να παίζω επαγγελματικό τένις. Αν δεν μου άρεσε τόσο πολύ να αγωνίζομαι, δεν θα είχα καμία πίεση. Αλλά συνεχίζω γιατί αισθάνομαι ακόμα τη σπίθα και τη θέληση για νίκη, αλλά και επειδή έχω τη στήριξη των κοντινών μου ανθρώπων σε αυτό. Όσο υπάρχει αυτό θα συνεχίζω."

Ο Djokovic βρίσκεται στο Βελιγράδι αυτή την εβδομάδα, καθώς θα αγωνιστεί στο τουρνουά που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του, Novak Tennis Center, το Serbia Open. Στον 2ο γύρο, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του (με bye), θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Soo-woo Kwon και Roberto Carballes Baena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots