ATP
Ο Ivashka έβγαλε "νοκ άουτ" τον Zverev

 
Ο Ivashka έβγαλε "νοκ άουτ" τον Zverev
tn team Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 18:37

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Ilya Ivashka, ο οποίος έχανε με 6-7, 4-5 (break) από τον Alexander Zverev, κατάφερε όμως να τον κερδίσει  και να τον αφήσει εκτός ημιτελικών στο BMW Open του Μονάχου.

Ο Ilya Ivashka είχε φτάσει κοντά σε μια μεγάλη νίκη τις προηγούμενες εβδομάδες, παίζοντας καλό τένις απέναντι στον Denis Shapovalov και στον Rafael Nadal σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη αντίστοιχα, έχασε όμως και τα δυο παιχνίδια στα τρια σετ.

Γενικά έπαιζε καλό τένις τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά στα χωμάτινα τουρνουά ο 27χρονος Λευκορώσος, που σήμερα τιμήθηκε γι' αυτή τη συνέπεια που δείχνει και πανηγύρισε την πρώτη Top 10 νίκη του, επικρατώντας του Alexander Zverev με 6-7 (5), 7-5, 6-3.

Όπως και στη Βαρκελώνη, ο Ivashka χρειάστηκε να παίξει προκριματικά για να μπει στο 250άρι του Μονάχου, πριν κερδίσει τους Emil Ruusuvuori και Mackenzie McDonald, για να προκριθεί στον 6ο προημιτελικό της καριέρας του στο ATP Tour, 2ο για φέτος μετά το 250άρι της Μαρβέγιας στις αρχές του μήνα.

Αν και έχασε το 1ο σετ στο tie-break, παρόλο που αρκετά νωρίτερα είχε προηγηθεί με 3-1, ο Ivashka δεν το έβαλε κάτω και ήταν πολύ ανταγωνιστικός και στο 2ο σετ. Δεν το έβαλε κάτω ούτε στο 9o game, όταν υπέστη το break και έμεινε πίσω με 4-5 στο 2ο σετ.

Ο Zverev δηλαδή σέρβιρε για την πρόκριση στο 10ο game του 2ου σετ και έφτασε 2 πόντους μακριά από τη νίκη στο 5-4, 30-15. Ο Ivashka ατάφερε να μείνει στο game και στη 2η ευκαιρία του να κάνει και το break, που του άνοιξε το δρόμο για μια πολύ σπουδαία ανατροπή.

Με 2ο συνεχόμενο break, απέναντι σε έναν εμφανώς επηρεασμένο Zverev, o Λευκορώσος πήρε το σετ με 7-5, ενώ στο 3ο σετ έκανε πάλι πρώτος break και προηγήθηκε με 4-1. Ο Zverev κατάφερε να μειώσει σε 4-3, αλλά το σερβίς του τον πρόδωσε για μια ακόμα φορά στη συνέχεια, με τον Ivashka να κάνει break για το 5-3 και με love service game να ολοκληρώνει τον μεγάλο του θρίαμβο.

Στον 2ο ημιτελικό της καριέρας του στο ATP Tour, ο Ivashka, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.107 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Jan-Lennard Struff, που μετά από ένα πολύ κλειστό ματς κέρδισε τον Filip Krajinovic με 6-4, 4-6, 7-6 (3).

Για τον Zverev αυτή είναι μια ακόμα απογοητευτική κατάληξη σε τουρνουά για τη φετινή χωμάτινη σεζόν, μετά το Masters του Monte-Carlo, όπου επίσης πέτυχε μια μόνο νίκη και ολοκλήρωσε την πορεία του στη φάση των "16".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots