ATP
Μένει στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς, νέο ρεκόρ για Sinner

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Adelchi Fioriti/Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 - 13:15

O Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, στην οποία δεν υπήρξαν αλλαγές στην κορυφαία 10άδα. Νέα career high για τους Jannik Sinner, Aslan Karatsev και Lorenzo Sonego.

O Στέφανος Τσιτσιπάς, εκτός από το Νο.1 του Race, διατήρησε και το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου διανύει την 11η διαδοχική του εβδομάδα στο tour.

Πάντα πρώτος στον κόσμο είναι ο Novak Djokovic, με τον Daniil Medvedev να διατηρείται στο Νο.2 και τον Rafael Nadal να μένει στο Νο.3, παρά το γεγονός πως κατέκτησε το Masters της Ρώμης. Ο Rafa διατήρησε τους βαθμούς του, αφού μέχρι χθες κρατούσε τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε στη Ρώμη το 2019.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Dominic Thiem, τον οποίο ακολουθεί ο Στέφανος στο Νο.5. Σταθεροί έμειναν στις θέσεις τους και οι υπόλοιποι παίκτες του Top 10. Ο Alexander Zverev είναι στο Νο.6, ο Andrey Rublev στο Νο.7, ο Roger Federer στο Νο.8, ο Matteo Berrettini στο Νο.9 και ο Diego Schwartzman στο Νο.10.

Νέο career high σημείωσε ο 19χρονος Jannik Sinner, που κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.17. Μια θέση κέρδισε και ο Hubert Hurkacz που είναι πια στο Νο.18, ενώ στο Top 20 επέστρεψε ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.19.

Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Aslan Karatsev, που συνεχίζει την τρομερή του χρονιά και με τις 2 θέσεις που κέρδισε ανέβηκε στο Νο.25 του κόσμου, καθώς και ο Lorenzo Sonego, που είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στη Ρώμη και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 30, ανεβαίνοντας στο Νο.28 από το Νο.33.

Σημαντικές ανόδους σημείωσαν στο Top 50 και οι Reilly Opelka και Federico Delbonis, που επίσης είχαν ένα πολύ καλό τουρνουά στη Ρώμη. Ο Opelka κέρδισε 12 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35, ενώ ο Delbonis κέρδισε 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.50.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots