ATP
Federer: "Είναι δύσκολο, σήμερα έκανα ένα βήμα μπροστά"

 
Roger Federer
Roger Federer © Noventi Open/Mathias Schulz
tn team Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 - 23:05

Ο Roger Federer ήταν απογοητευμένος μετά την πρώτη του ήττα στο Χάλε πριν από τα προημιτελικά, όμως θεωρεί πως ο σημερινός του αγώνας μπορεί να τον βοηθήσει για το επόμενο βήμα και δεν τον αποθαρρύνει στην προσπάθεια που κάνει για να επανέλθει σε ένα πιο καλό επίπεδο.

"Για μένα είναι μια δύσκολη πρόκληση. Όλοι όσοι έκαναν πάνω από μια εγχείρηση, ή μια δύσκολη εγχείρηση, γνωρίζουν για τι μιλάω. Τα πράγματα δεν είναι απλά και δεν έρχονται εύκολα. Σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και αυτό μερικές φορές είναι το χειρότερο. Ανησυχείς αν θα σου βγει πόνος ή αν θα πονάς την επόμενη μέρα του αγώνα. Όλα αυτά μπαίνουν στο μυαλό σου", είπε ο Federer, μετά την ήττα του με 4-6, 6-3, 6-2 από τον Auger-Aliassime στο Χάλε.

"Φυσικά γνωρίζω πως ο Felix είναι εκπληκτικός παίκτης και σήμερα ήταν καλύτερος. Μπορεί να έχανα έτσι κι αλλιώς. Αλλά είναι δύσκολο αυτό το γήπεδο και χαίρομαι πολύ με το πως τα πήγα εδώ στο Χάλε, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις εδώ. Στα πρώτα δυο σετ δεν έπαιξα άσχημα, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το 3ο σετ. Αλλά συμβαίνουν και αυτά, πρέπει να το αποδεχτώ", πρόσθεσε ο 39χρονος Ελβετός.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Federer, που αντιμετωπίζει πολλές αμφιβολίες κάθε φορά που βγαίνει έξω στο γήπεδο και αυτό τον εμποδίζει να βρει συνέπεια στο παιχνίδι του. Δεν τον αποθαρρύνει όμως το σημερινό αποτέλεσμα και πιστεύει πως είναι ένα βήμα μπροστά, που θα τον φέρει πιο κοντά στην κατανόηση και στον μεγάλο στόχο.

"Δεν με πείραξε η περίοδος της αποθεραπείας και όλα αυτά που έπρεπε να κάνω για να επιστρέψω. Πέρασα καλά, ήμουν με την οικογένειά μου και ήταν και διαφορετικό. Από την ώρα που επιστρέφεις στο court όμως και θέλεις πολύ κάτι, αλλά μετά οι εμφανίσεις σου ή τα χτυπήματά σου είναι απογοητευτικά, τότε δημιουργείται ένας αρνητισμός και σε στοιχειώνει. Σκέφτεσαι πως είναι πολύ άσχημο και αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό. Και πρέπει να βρεις πως θα το επιλύσεις. Όμως πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτώ τις πληροφορίες που θα πάρω από τον κάθε αγώνα που θα παίξω. Πρέπει να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό.

Δεν είναι εύκολο να έχεις συνέπεια μετά από ένα comeback, αυτό το γνώριζα και πριν. Το καλό είναι πως ένας τέτοιος αγώνας με έναν τόσο καλό παίκτη, θεωρώ πως είναι ένα βήμα μπροστά. Προφανώς χρειάζεται να βελτιωθώ, αλλά ήταν και ένα εξαιρετικό ματς από τον Felix. Ήταν πολύ δυνατός πνευματικά και έδειξε πως ήθελε πολύ τη νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots