ATP
Εκτός Χάλε ο Federer! (vids)

 
Roger Federer
Roger Federer © Noventi Open/Mathias Schulz
tn team Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 - 17:47

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Roger Federer θα μείνει εκτός προημιτελικών στο Χάλε, καθώς ο Felix Auger-Aliassime απέκλεισε τον Ελβετό από τον 2ο γύρο του Noventi Open.

Η πρώτη εβδομάδα του Federer στο γρασίδι από το 2019, δεν πήγε όπως θα ήθελε. Παρότι προηγήθηκε με σετ στον σημερινό του αγώνα με τον Auger-Aliassime, ο νεαρός Καναδός έκανε την ανατροπή και τον κέρδισε με 4-6, 6-3, 6-2, για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στο είδωλό του και να προκριθεί στα προημιτελικά του Noventi Open.

Δεν είχε βεβαίως εύκολο έργο ο Ελβετός μαέστρος απέναντι στον Auger-Aliassime, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε φτάσει έως τον τελικό του MercedesCup στην Στουτγκάρδη. Σήμερα έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα ο Καναδός, τον οποίο ολοκλήρωσε με 37 winners και μόλις 15 αβίαστα λάθη. Στους 28 winners σταμάτησε ο Federer, που είχε και 25 αβίαστα λάθη.

O Federer κατάφερε να σβήσει τα πρώτα break points που υπήρξαν στο ματς, επιστρέφοντας από το 2-3, 15-40 για να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break o Ελβετός, που πέρασε μπροστά με 4-3. Αργότερα, ήρθε ξανά αντιμέτωπος με διπλό break point, όταν σέρβιρε για το σετ, αλλά το ανέτρεψε για μια ακόμα φορά και από το 5-4, 15-40 έφτασε στο 6-4 με 4 διαδοχικούς πόντους. 

Ακόμα από μια δύσκολη θέση βγήκε ο 39χρονος Federer στο 4ο game του 2ου σετ, όταν κατάφερε να επιστρέψει από το 1-2, 0-40 και να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Auger-Aliassime ωστόσο συνέχιζε να πιέζει σχεδόν σε κάθε game του Federer και τελικά το break ήρθε στο 6ο game, για να κάνει το 4-2.

Έχασε μόνο έναν πόντο στα δυο επόμενα service games του ο Καναδός, για να ολοκληρώσει το 2ο σετ με 6-3, ενώ στο 3ο σετ έκανε απανωτά break στο σερβίς του Federer, για να "ξεφύγει" με 4-0. Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά μετά απ' αυτό ο Federer, που έμεινε στο σετ για λίγα ακόμα λεπτά κερδίζοντας 2 games στο σερβίς του, δεν βρήκε όμως τρόπο να απειλήσει το σερβίς του Καναδού.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο παικτών στο tour και ο Auger-Aliassime πέτυχε μια σπουδαία νίκη, απέναντι στο ίνδαλμά του. Ήταν η 5η νίκη του, σε 6 αναμετρήσεις φέτος στο χορτάρι.

Στα προημιτελικά του Noventi Open, o Καναδός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jan-Lennard Struff και Marcos Giron.

Για τον Federer, αυτή ήταν η 1η ήττα πριν από τα προημιτελικά του Χάλε. Από το 2000 αγωνίζεται στο τουρνουά της Βεστφαλίας ο Ελβετός, που συνολικά έχει 18 συμμετοχές. Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής 10 φορές, ενώ είχε χάσει 3 φορές στον τελικό, 2 στα ημιτελικά και άλλες 2 στα προημιτελικά, τις 17 προηγούμενες φορές που συμμετέιχε στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots