ATP
Ο Berrettini πρωταθλητής στο ιστορικό Queen's (vids)

 
Ο Berrettini πρωταθλητής στο ιστορικό Queen's (vids)
tn team Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 - 18:21

O Matteo Berrettini αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ένα από τα ιστορικότερα τουρνουά τένις του κόσμου, το Queen's Championships, κερδίζοντας σε έναν κλειστό τελικό τον Cameron Norrie με 2-1 σετ.

Ο Cameron Norrie στάθηκε πολύ καλά στον σημαντικότερο τελικό που έχει παίξει ποτέ και σε τουρνουά που γίνεται στην πατρίδα του, στο τέλος όμως ο Matteo Berrettini επιβεβαίωσε έστω και δύσκολα τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας τον 25χρονο Βρετανό με 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Ο Berrettini έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο στο ντεμπούτο του στο ιστορικό τουρνουά του Queen's από το 1985, δηλαδή μετά από 36 χρόνια, όταν το είχε κάνει ο Boris Becker.

Κάτι λιγότερο από 2 ώρες χρειάστηκε ο 25χρονος Ιταλός, 1 ώρα και 57 λεπτά για την ακρίβεια, για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του εκπληκτικού φέτος Norrie, που όμως θα παραμείνει χωρίς τίτλο, έχοντας πλέον 4 χαμένους τελικούς στο tour (0-4) - τους 3 από αυτούς στη φετινή χρονιά.

Ο Berrettini έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 5ο game (3-2), ενώ έφτασε κοντά στο να κάνει πρώτος το break και στο 2ο σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο. Ήταν μπροστά με 4-4, 15-40 ο Ιταλός, όμως ο Norrie άντεξε, υπερασπίστηκε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 5-4 και λίγο αργότερα πήρε το σετ αυτό στο tie-break.

Και στο αποφασιστικό σετ ο Berrettini έχασε διπλό break point στο 2-3, 15-40, με τον Norrie να ισοφαρίζει σε 3-3. Αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε, καθώς είχε νέα ευκαιρία στο 8ο game και τελικά έκανε το μεγάλο break, που τον έβαλε μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια, έκλεισε το παιχνίδι με ένα love service game.

Ο Berrettini, ο οποίος δεν έχασε σε κανένα service game του πάνω από 2 πόντους σήμερα, κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας του, 2ο στη φετινή χρονιά μετά από το Serbia Open στο Βελιγράδι και 2ο στο γρασίδι μετά από το 250άρι της Στουτγκάρδης το 2019.

Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος τίτλος που έχει κερδίσει ποτέ, 1ος σε 500άρι τουρνουά. Θυμίζουμε πως έχει παίξει και σε έναν τελικό Masters, φέτος στη Μαδρίτη, αλλά είχε ηττηθεί από τον Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots