ATP
Στον τελικό του διπλού της Μαγιόρκας ο Djokovic (vid)

 
© Manuel Queimadelos/Mallorca Championships
© Manuel Queimadelos/Mallorca Championships
tn team Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 - 19:30

O Novak Djokovic και ο Carlos Gomez-Herrera συνεχίζουν την πορεία τους προς τον τίτλο στη Μαγιόρκα και προκρίθηκαν σήμερα στον τελικό του Mallorca Championships.

Ο Djokovic αποφάσισε να παίξει στο διπλό της Μαγιόρκα περισσότερο για να διασκεδάσει και παράλληλα για να πάρει και μια πρώτη γεύση από γρασίδι, εκτός φυσικά από τις προπονήσεις που κάνει καθημερινά στα γήπεδα του τουρνουά.

Συμμετείχε έτσι στο ταμπλό μαζί με τον φίλο του Carlos Gomez-Herrera, που βρίσκεται στο Νο.258 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού και δεν είχε πετύχει καμία tour-level νίκη στην καριέρα του μέχρι πρότινος.

Αυτή την εβδομάδα πανηγύρισε 3 απανωτές νίκες ο 31χρονος Ισπανός πλάι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και έναν τίτλο σε 250άρι της ΑΤΡ.

Στον σημερινό ημιτελικό του Mallorca Championships, Djokovic και Gomez-Herrera επικράτησαν των Oliver Marach και Aisam-Ul-Haq Qureshi, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (4).

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη αναμέτρηση που δε χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή, αφού στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Tomislav Brkic και Nikola Cacic με 5-7, 6-4, 13-11, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν το Νο.1 δίδυμο του ταμπλό, Marcel Granollers και Horacio Zeballos, με 4-6, 7-6 (3), 10-8.

Το ζευγάρι που θα αντιμετωπίσουν στον τελικό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί και ο άλλος ημιτελικός, ο οποίος θα γίνει αύριο, μεταξύ των Marcus Daniell και Philipp Oswald και των Simone Bolelli και Maximo Gonzalez.

Για τον Djokovic, αυτός θα είναι ο 1ος τελικός στα διπλά μετά από 11 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2010, όταν και πάλι στο γρασίδι είχε παίξει διπλό με τον Jonathan Erlich και είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο Queen's του Λονδίνου. Συνολικά θα είναι ο 3ος τελικός του στο tour, καθώς είχε παίξει και στο Adelaide International τον Ιανουάριο του 2007, χάνοντας τότε στον τελικό με συμπαίκτη τον Radek Stepanek.

"Δεν περιμέναμε πως θα βρεθούμε στον τελικό, αλλά παίζουμε καλά, έχουμε καλά σερβίς, καλές επιστροφές και πολύ δυνατό παιχνίδι στο φιλέ. Όλα πήγαν καλά τις τελευταίες μέρες για μας. Είμαι απλά πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι το γήπεδο μαζί του και που φτάσαμε στον πρώτο μας τελικό μαζί", είπε ο Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots