ATP
Δεν θα παίξει στον τελικό ο Djokovic

 
Novak Djokovic & Carlos Gomez-Herrera
Novak Djokovic & Carlos Gomez-Herrera © Mallorca Championships/Manuel Queimadelos
tn team Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 - 13:24

Άδοξα ολοκληρώθηκε μια πολύ διασκεδαστική εβδομάδα για τον Novak Djokovic και τον Carlos Gomez-Herrera, καθώς λίγες ώρες μετά την πρόκρισή τους στον τελικό, οι δυο παίκτες αναγκάστηκαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Mallorca Championships.

Ήταν αναμφίβολα η σημαντικότερη εβδομάδα στην καριέρα του Gomez-Herrera, που βρίσκεται στο Νο.258 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού και δεν είχε πετύχει καμία tour-level νίκη μέχρι λίγες μέρες πριν, αλλά με τη βοήθεια του Djokovic πανηγύρισε τις 3 πρώτες νίκες του σε ένα τουρνουά της ΑΤΡ και την πρόκριση στον πρώτο του τελικό.

Ήταν όμως και πολύ άτυχος ο 31χρονος Ισπανός, καθώς ενημέρωσε τον συμπαίκτη του και τη διοργάνωση πως δεν θα μπορέσει να κατέβει στον τελικό, εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι μετά τον ημιτελικό, με αποτέλεσμα οι δυο παίκτες να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο, καθώς σήμερα θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στους Simone Bolelli και Maximo Gonzalez και στους Marcus Daniell και Philipp Oswald. Πλέον, αυτός ο αγώνας μετατρέπεται σε τελικό, αφού όποιος κερδίσει θα κατακτήσει με walkover το τρόπαιο.

Ο Djokovic πάντως θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει νωρίτερα στο Λονδίνο, για τον επόμενο μεγάλο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το Wimbledon. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Jack Draper, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση, στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον 20ό Grand Slam τίτλο του και να ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ των Roger Federer και Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots