ATP
5ος τίτλος καριέρας για τον De Minaur (vid)

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur
tn team Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 - 21:05

O Alex De Minaur κέρδισε τον Lorenzo Sonego μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό και κατέκτησε το τουρνουά του Ίστμπουρν στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Alex De Minaur ανέτρεψε το χαμένο πρώτο σετ και κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 4-6, 6-4, 7-6 (5) στον τελικό του Eastbourne International, για να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του.

Ήταν ο 1ος τίτλος στο γρασίδι για τον νεαρό Αυστραλό, που έχει κερδίσει τους άλλους 4 τίτλους του σε hardcourts τουρνουά. Κάνει μια πολύ καλή σεζόν στο γρασίδι έως τώρα και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 8-2 νίκες για φέτος στην επιφάνεια.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, με τον Sonego να παίρνει το 1ο σετ παρότι ο De Minaur είχε κάνει πρώτος break. Ο Αυστραλός προηγήθηκε ξανά με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμά του, για να το κερδίσει. Στο 3ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break point και ο De Minaur είχε το κάτι παραπάνω στο tie-break, όπου ήταν από νωρίς μπροστά και τελικά επικράτησε με 7-5.

"Έπρεπε να χρησιμοποιήσω όση πνευματική δύναμη είχα. Έπρεπε να πω στον εαυτό μου να γίνω λίγο πιο επιθετικός, όχι απλά να περιμένω από τον αντίπαλό μου να χάσει, επειδή δεν πρόκειται να συνέβαινε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα πιο επιθετικά στους σημαντικούς πόντους και που έμεινα εκεί. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι", δήλωσε ο De Minaur.

Ο De Minaur βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-4 νίκες σε τελικούς, ενώ αυτός ήταν ο 2ος τελικός του για φέτος, αφού είχε αναδειθεί πρωταθλητής και στην Αττάλεια στις αρχές της χρονιάς.

Ο 22χρονος Αυστραλός αναμένεται να βετιώσει το career high του τη Δευτέρα, αφού θα κερδίσει 4 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots