ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν με εξέπληξε η απόφαση για τους Ολυμπιακούς"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 21:10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν εξεπλάγη από την απόφαση να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή του να αγωνιστεί στο Τόκιο, ενώ μίλησε ακόμα για τη μετάβαση από το γρασίδι στο χώμα, την δύσκολη πρεμιέρα και τον στόχο του Νο.3.

"Δεν με εξέπληξε αυτή η απόφαση, γιατί υπήρξαν πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στους Ολυμπιακούς. Οι συνθήκες θα είναι ίδιες για όλους τους αθλητές. Φυσικά θα ήταν καλύτερα με θεατές, αλλά αυτή τη στιγμή το αγώνισμά μας είναι πιο σημαντικό από αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Αμβούργο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε μετά το σύντομο πέρασμά του από το Wimbledon στο χώμα και στην πρεμιέρα του στο Hamburg European Open έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε τον Dominik Koepfer με 7-6 (2), 6-3.

"Το Αμβούργο είναι μια καταπληκτική πόλη και μ' αρέσει να παίζω εδώ. Αυτό είναι το τελευταίο χωμάτινο τουρνουά που θα παίξω για φέτος και το κίνητρό μου είναι μεγάλο εδώ", μας είπε ακόμα ο Στεφ.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο στο Αμβούργο, ο Στέφανος θα ξεπεράσει τον Rafael Nadal και θα ανεβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό του, όπως αποκάλυψε σε άλλη ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά.

"Σκέφτομαι το Νο.3. Είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να γίνεις καλύτερος. Είναι ένας στόχος που θέλω να καταρρίψω. Ό,τι και να συμβεί, για μένα είναι μια ευκαιρία να δείξω κάτι διαφορετικό. Είτε συμβεί τώρα είτε κάποια άλλη στιγμή, ο χρόνος θα δείξει. Η προσπάθεια μου είναι αυτή που μετράει πιο πολύ και όταν κάνω το καλύτερο που μπορώ, αυτό με ικανοποιεί και γνωρίζω ότι έχω κάνει τα πάντα."

Ο Στέφανος αναφέρθηκε ακόμα στην αλλαγή επιφάνειας, που πάντα κάνει πιο δύσκολα τα δυο πρώτα παιχνίδια: "Είναι διαφορετικό, ειδικά αν έχει περάσει καιρός από τον τελευταίο αγώνα στο χώμα και έχεις κάνει αυτή την αλλαγή από το γρασίδι. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αλλάζεις επιφάνεια και νομίζω οι πρώτοι δυο αγώνες σε μια νέα επιφάνεια είναι οι πιο δύσκολοι στην προσαρμογή. Αυτό θα ισχύει πάντα. Τα δυο πρώτα τεστ είναι τα πιο σημαντικά σε κάθε τουρνουά."

Όσο για το τι είναι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο στη μετάβαση: "Το footwork είναι το πιο δύσκολο πράγμα για μένα όταν αλλάζω επιφάνεια. Ένιωθα κάπως πιο αργός απ' ότι συνήθως, αλλά καλυτέρευε με την ώρα. Επίσης ένιωσα πως ο αντίπαλός μου έπαιζε πολύ καλά, ήταν πολύ συνεπής και πάλεψε σκληρά, οπότε μου πήρε ώρα να ανεβάσω το επίπεδο του παιχνιδιού μου και να νιώσω πιο άνετα στο court."

Με τη νίκη του επί του Koepfer, ο Στέφανος μπήκε στα προημιτελικά του Hamburg European Open και θα επιστρέψει την Παρασκευή στο court για να αντιμετωπίσει τον Filip Krajinovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots