ATP
40 νίκες στη σεζόν ο Τσιτσιπάς (vids)

 
40 νίκες στη σεζόν ο Τσιτσιπάς (vids)
tn team Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 20:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον σκληροτράχηλο Dominik Koepfer χωρίς να απωλέσει σετ και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τις 40 νίκες στη φετινή χρονιά, ενώ προκρίθηκε στον 11ο προημιτελικό του για φέτος, σε 13 διοργανώσεις.

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Αμβούργο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πραγματοποίησε νικηφόρα επιστροφή στο tour και στο χώμα μετά από το Wimbledon, κερδίζοντας τον Dominik Koepfer με 7-6 (2), 6-3.

Ο Στέφανος πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, τον πρώτο του μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Wimbledon από τον Frances Tiafoe, τον οποίο ολοκλήρωσε με 27 winners και 27 αβίαστα λάθη. 18 winners και 22 αβίαστα λάθη είχε ο Koepfer, ο οποίος πάλεψε πολύ σκληρά και έκανε επίσης έναν εκπληκτικό αγώνα, δεν μπόρεσε όμως να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Στέφανο σε όλη τη διάρκειά του.

Το ξεκίνημα του 27χρονου Γερμανού ήταν εξαιρετικό και με break στο εναρκτήριο game προηγήθηκε με 1-0. Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε από το 30-0 στο επόμενο game και απάντησε γρήγορα, παίρνοντας τα 2 επόμενα games για να προηγηθεί με 2-1.

Στη συνέχεια οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, με τον Koepfer να σβήνει και τα 4 set points του Τσιτσιπά στο 12ο game, για να καταφέρει τελικά να στείλει το σετ σε tie-break. Παρότι κέρδισε 2 tie-break χθες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Maximilian Marterer, o Koepfer δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο σήμερα, με τον Στέφανο να κυριαρχεί στο tie-break και να επικρατεί με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πίεσε από νωρίς τον Γερμανό, αλλά εκείνος αντιστάθηκε για μια ακόμα φορά σθεναρά, επιστρέφοντας από το 0-40 και σβήνοντας συνολικά 4 break points, για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game. Τελικά το break ήρθε για τον Στέφανο στο 7ο game, που προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 2ο σετ κάνοντας το 4-3 και πλέον πιο απελευθερωμένα έπαιξε ακόμα πιο εντυπωσιακό τένις και έφτασε σε δεύτερο break, για να "σφραγίσει" τη νίκη του στο 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 40ή νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν, σε 50 αναμετρήσεις (40-10). Έχει περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη το 2021, με τον Andrey Rublev να ακολουθεί με 36 (36-11) και τον Novak Djokovic με 34 (34-3), έχοντας ωστόσο βεβαίως το καλύτερο ποσοστό νικών και από τους τρεις.

Επίσης ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 11ο προημιτελικό του για φέτος. Έχει αγωνιστεί σε 13 τουρνουά έως τώρα στη σεζόν και τα μόνα που δεν μπήκε τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, ήταν το Masters της Μαδρίτης και το Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς διεκδικεί αυτή την εβδομάδα και ένα νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού αν κατακτήσει το τρόπαιο στο Αμβούργο θα ξεπεράσει τον Rafael Nadal και θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Χρειάζεται άλλες 3 νίκες για να το κάνει αυτό. Την Παρασκευή θα διεκδικήσει την πρώτη από αυτές, απέναντι στον Filip Krajinovic, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Philipp Kohlschreiber με 7-5, 4-6, 6-3. Θα είναι η 3η συνάντηση του Στεφ με τον Σέρβο, τον οποίο κέρδισε και στις 2 προηγούμενες, το 2019 στο Roland Garros και την ίδια χρονιά στη Βασιλεία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots