ATP
Σαν σε προπόνηση η πρεμιέρα του Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 10:52

O Novak Djokovic κέρδισε πολύ εύκολα τον πρώτο του αντίπαλο στο Τόκιο και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθειά του για το πρώτο του χρυσό μετάλλιο.

Ο Djokovic έχασε μόλις 4 games από τον Hugo Dellien στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κερδίζοντας τον Βολιβιανό με 6-2, 6-2 σε 61 μόλις λεπτά.

Μόλις 6 αβίαστα λάθη έκανε σε ολόκληρο το παιχνίδι ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που είχε και 17 winners. Αξιοποίησε τα 4 από τα 10 break points που δημιούργησε και "έσπασε" 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος δεν απειλήθηκε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς.

Χάρη σ' αυτή την άνετη επικράτηση, ο Djokovic έκανε το πρώτο βήμα για τον μεγάλο στόχο του χρυσού μεταλλίου, που όχι μόνο θα "γεμίσει" την τροπαιοθήκη του και πλέον θα τον κάνει τον μόνο τενίστα που έχει κερδίσει κάθε μεγάλο τουρνουά τένις στον κόσμο, αλλά θα τον φέρει και ακόμα πιο κοντά στον απίθανο στόχο του golden Slam.

Στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων περιμένει μια σίγουρα δυσκολότερη πρόκληση τον Nole, o Jan-Lennard Struff, που νωρίτερα επικράτησε του Thiago Monteiro με 6-3, 6-4. Σε 5 μεταξύ τους αναμετρήσεις πάντως, ο Djokovic δεν έχει χάσει ούτε μια φορά από τον Γερμανό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots