ATP
Nadal: "Αυτό είναι το καλό παράδειγμα για μένα" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 - 14:01

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Rafael Nadal αν θεωρεί πως με την επιστροφή του σε ένα ματς δίνει και το καλό παράδειγμα στους νεότερους αθλητές, αλλά ο Ισπανός μοιράστηκε μια πολύ διαφορετική και σίγουρα ενδιαφέρουσα οπτική.

Συγκεκριμένα, σε ένα παλιό στιγμιότυπο από το Nitto ATP Finals, ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει για το αν με μια επιστροφή ο Rafa δίνει και το καλό παράδειγμα στους νέους παίκτες - με πολλούς απ' αυτούς να είναι και στη δική του ακαδημία - που δεν πρέπει να τα παρατάνε ποτέ.

Ο Rafa μοιράστηκε συνέχεια τη δική του, διαφορετική οπτική: "Όχι, γιατί τα παραδείγματα δεν είναι για μια μέρα. Τα παραδείγματα είναι κάθε μέρα κατά τη γνώμη μου. Το παράδειγμα δεν είναι το comeback. Φυσικά χρειάζεται να παραμείνεις εκεί και χρειάζεται να παλεύεις, αλλά το παράδειγμα κατά τη γνώμη μου είναι να μην σπάσεις μια ρακέτα όταν έχεις 5 στο 3ο σετ, ή να μην αφήσεις τον εαυτό σου να βγει εκτός ελέγχου, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Απλά να μένεις θετικός, να μένεις στο court, να αποδέχεσαι ότι ο αντίπαλος παίζει λίγο καλύτερα από σένα και πως δεν είσαι το ίδιο καλός με εκείνον, όλα αυτά είναι το παράδειγμα.

Γιατί κάποιες φορές η απογοήτευση έρχεται όταν θεωρείς τον εαυτό σου πολύ καλό και δεν αποδέχεσαι τα λάθη σου, κάτι που δεν μου συμβαίνει συχνά, ξέρω πως κάνω λάθη και συνήθως τα αποδέχομαι. Για μένα αυτό είναι το παράδειγμα που θα προσπαθήσω να περάσω στα παιδιά. Να μη θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο καλούς ώστε να μην αποδέχονται τα λάθη τους, γιατί όλοι κάνουν λάθη και πρέπει να συνεχίζεις και μετά απ' αυτά."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Functional Tennis (@functionaltennis)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots