ATP
Τσιτσιπάς: "Με αναζωογόνησε η διακοπή"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Gyles Dias/Tennis Canada
tn team Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 - 11:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε "αναζωογονητική" τη διακοπή ανάμεσα σε 2ο και 3ο σετ στη δύσκολη αναμέτρησή του με τον Ugo Humbert, ενώ μίλησε ακόμα για το Davis Cup του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, τη μεγάλη επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή, αλλά και η στιγμή εκνευρισμού που είχε στο 2ο σετ, όταν ένας φίλαθλος φώναξε μέσα στον πόντο σε break point.

"Πήγα και άλλαξα ρούχα, ήμουν... λούτσα στο τέλος του 2ου σετ, κουβαλούσα πολύ βάρος! Αυτό με αναζωογόνησε λίγο ένιωσα φρέσκος, έτοιμος για μια καινούργια παρτίδα και τα πράγματα κύλησαν πολύ ομαλά από εκεί και πέρα. Είχα καλύτερη διάθεση, ένιωσα τα πατήματά μου λίγο καλύτερα και την κίνησή μου στο γήπεδο πιο ισορροπημένη. Οπότε ναι, σίγουρα με βοήθησε να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, όταν τον ρωτήσαμε αν βοηθήθηκε από τη διακοπή μετά το τέλος του 2ου σετ, κατά την οποία και οι δυο παίκτες είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο για λίγα λεπτά, μετά από ένα εξαντλητικό tie-break.

Ρωτήσαμε ακόμα τον Στέφανο για τους επόμενους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας στο Davis Cup με τη Λιθουανία στο Ηράκλειο της Κρήτης, που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το US Open: "Αυτή τη στιγμή δεν είμαι 100% σίγουρος για το πρόγραμμά μου. Μέσα σ' αυτό είναι και το Laver Cup, οπότε δεν γνωρίζω ακόμα."

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Στέφανος είπε πως ήθελε αυτή τη νίκη μετά την ήττα του από τον Humbert στο Τόκιο, ενώ μίλησε και για τα νεύρα που έδειξε στο 2ο σετ, όταν σε break point ακούστηκε μια φωνή από τις κερκίδες.

"Ήθελα τη ρεβάνς. Ήξερα πως ήμουν καλύτερος απ' ότι στο Τόκιο, ότι έχω βελτιωθεί από την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα. Οποιοσδήποτε θα τσαντιζόταν σε εκείνο το σημείο, έχεις την ευκαιρία να κλείσεις το game και κάποιος απ' έξω φωνάζει και σου αποσπά την προσοχή. Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση, αλλά όντως πήρα τα πάνω μου μετά από εκείνο το σημείο και έβαλα κάτι πάραπάνω στο παιχνίδι μου. Φάνηκα ασταμάτητος από εκείνο το σημείο και μετά."

Μίλησε ακόμα για τον φίλο του, Εμμανουήλ Καραλή, που αναδείχθηκε 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο στο άλμα επί κοντώ: "Του έστειλα συγχαρητήρια. Προσπαθούσα να βρω το βίντεο από το άλμα επί κοντώ για να δω όλες τις προσπάθειές του, αλλά δεν το είχαν ανεβάσει ακόμα. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να τον δω, αλλά είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν. Είναι πολύ καλός φίλος και είναι όμορφο να τον βλέπω να εξελίσσεται έτσι και να είναι τόσο κοντά στο να κατακτήσει τα όνειρά του. Είναι πολύ ωραίο πράγμα. Τον ξέρω από πολύ μικρό, ήταν ο πρώτος φίλος που έκανα στον χώρο του αθλητισμού."

Στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, ο Στέφανος ρωτήθηκε ακόμα αν γνώριζε κόσμο από πυροπαθείς της Ελλάδας, με αφορμή και την προσφορά και έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσα από το Instagram λίγες ώρες πριν τον αγώνα του: "Δεν έχω φίλους ή οικογένεια που να επηρεάστηκαν από τις φωτιές, δεν έχω μιλήσει με πολύ κόσμο που να έχει επηρεαστεί, όμως η καρδιά μου είναι με όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Είμαι από τα νότια προάστια της Αθήνας και πριν μερικές μέρες μπορούσα να δω από εκεί τις φωτιές. Υπήρχαν τεράστια σύννεφα καπνού που μπορούσες να δεις από πολύ μακριά. Είναι πολύ άσχημο. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ, διότι πρώτα απ' όλα είναι η χώρα μου. Μεγάλωσα εκεί, η καρδιά μου είναι εκεί. Το κάνω βέβαια και για τους ανθρώπους. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο court αύριο Πέμπτη (12/08), όταν και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Aslan Karatsev και Karen Khachanov για τον 3ο γύρο του National Bank Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots