ATP
Τσιτσιπάς: "Το τένις χρειάζεται τον Federer"

 
Τσιτσιπάς: "Το τένις χρειάζεται τον Federer"
tn team Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 - 9:30

Μερικά πολύ όμορφα λόγια μοιράστηκε για τον Roger Federer ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί, ενώ απάντησε και στο ερώτημα Grand Slam ή No.1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεγάλωσε έχοντας για ίνδαλμα τον Roger Federer, που την Κυριακή ανακοίνωσε πως θα υποβληθεί σε μια νέα εγχείρηση στο γόνατό του, την 3η τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτό θα τον αφήσει αρκετό καιρό εκτός δράσης, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που πιστεύουν πως θα καταστήσει αδύνατη την επιστροφή του.

Μιλώντας στο tennisnews.gr κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου στο Σινσινάτι, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη δυσάρεστη είδηση και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ελβετό, τον οποίο ελπίζει να δει ξανά υγιή στο court.  

"O Federer έχει υπάρξει στο tour περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο ενεργό παίκτη αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι πήρε τη σωστή απόφαση και ότι υπάρχει πολλή σκέψη πίσω απ' αυτή. Ελπίζω να ξαναγυρίσει υγιής, το τένις τον χρειάζεται, είναι κάποιος που δίνει πολλά στο άθλημα. Μπορεί να μην βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει υγιής. Δεν είναι πολύ ωραίο να βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε έναν θρύλο του αθλήματος, που έχει κάνει ανθρώπους να ονειρευτούν και να θέλουν να βρεθούν στη θέση του. Το τένις είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα και αυτό φαίνεται και από τον Federer, που στην ηλικία των 40 το σώμα του δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και δεν είναι το καλύτερο να πρέπει να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση σε τέτοια ηλικία. Θέλω να του δώσω τις καλύτερες μου ευχές μέσα απ' αυτή τη συνέντευξη."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για το αν έχει ή σκοπεύει να εμβολιαστεί στο μέλλον: "Δεν το έχω κάνει, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο θέμα γύρω απ' αυτό μέχρι στιγμής. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το κάνω και φυσικά θα το κάνω, είμαι σίγουρος γι' αυτό, αλλά για την ώρα δεν είναι μείζον ζήτημα για να μπορώ να αγωνίζομαι και δεν το έχω κάνει."

Επίσης, μίλησε για τον στόχο του να συγκεντρώνει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται στα τουρνουά που αγωνίζεται: "Η προτεραιότητά μου είναι να παίζω καλό τένις και όπως έχω ξαναπεί δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω τον τίτλο σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι, θέλω να είμαι στους καλύτερους παίκτες και να κερδίζω πολλούς βαθμούς. Στοχεύω στα μεγάλα τουρνουά που δίνουν πολλούς πόντους."

Όσο για το αν θα προτιμούσε σ' αυτή τη φάση να βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ή να κερδίσει ένα Grand Slam, απάντησε: "Πιστεύω πως θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam. Είναι πιο πιθανό να βρεθείς πρώτα στο Νο.1, δεν ξέρω. Νιώθω πως η νίκη σε ένα major σου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά και πολλούς βαθμούς, οπότε αργά ή γρήγορα θα σε φέρει και σοτ Νο.1. Δεδομένης της θέσης που είμαι τώρα, δεν είναι και μεγάλη η διαφορά. Αν βρισκόμουν έξω από το Top 10 ή στο 7-8, τότε θα ήταν διαφορετική ιστορία. Αλλά η απάντησή μου είναι πως προτιμώ ένα Grand Slam."

Ο Στέφανος αναμένεται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το Cincinnati Masters την Τετάρτη, όταν και θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Sebastian Korda με τον Laslo Djere (που θα γίνει σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots