ATP
Zverev: "Ανυπομονώ για το US Open - ο Djokovic το φαβορί"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Western & Southern Open / Ben Solomon
tn team Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 - 17:57

Ο Alexander Zverev θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και να τα πάει εξίσου καλά και στο US Open, όπου πέρσι έπαιξε τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam. Δεν ξεγράφει όμως τον Novak Djokovic, που τον θεωρεί μεγάλο φαβορί, ούτε τους άλλους παίκτες που τα πήγαν καλά στα αμερικανικά Masters που προηγήθηκαν.

"Όλοι ανυπομονούμε για το US Open. Πιστεύω πως ο Novak (Djokovic) θα επιστρέψει. Προφανώς θα είναι το φαβορί. Αλλά νομίζω πως και οι άλλοι παίκτες θα βρισκόμαστε σε πολύ καλή φόρμα. Ανυπομονώ, αλλά έχουμε ακόμα μια εβδομάδα μπροστά μας. Θα πρέπει να βρω τον ρυθμό μου και στη Νέα Υόρκη", είπε ο Zverev, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε για φέτος στο Σινσινάτι, μετά τον κερδισμένο τελικό του επί του Andrey Rublev.

Ο Djokovic δεν έχει ούτε μια ήττα φέτος σε Grand Slam, την ώρα που ο Daniil Medvedev κατέκτησε το National Bank Open στο Τορόντο παίζοντας επίσης εκπληκτικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε σε δυο ημιτελικούς στα δυο αμερικάνικα Masters και ο Andrey Rublev ήταν φιναλίστ στο Σινσινάτι.

"Ακόμα πιστεύω πως θα είναι το φαβορί, πιστεύω πως θα παίξει απίθανο τένις και εκεί. Θα είναι φρέσκος, αλλά πιστεύω και πως οι άλλοι παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Rublev είναι σε πολύ καλή φόρμα, ο Medvedev, ο Τσιτσιπάς, όλοι αυτοί παίζουν εκπληκτικό τένις."

Πολύ καλά βέβαια τις τελευταίες εβδομάδες παίζει και ο Zverev, ο οποίος είναι αήττητος τον Αύγουστο, σε 11 αναμετρήσεις, κατακτώντας δυο σημαντικούς τίτλους, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Cincinnati Masters.

"Θα είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον US Open, αλλά ανυπομονώ γι' αυτό, επειδή ξέρω πως παίζω καλά και ελπίζω να συνεχίσω τη σωστή δουλειά και να παίξω ακόμα καλύτερα στο US Open."

Όσο για το αν οι Zverev, Medvedev, Τσιτσιπάς και Rublev είναι οι νέοι "Big 4", η νέα τετράδα που αναμένεται να ξεχωρίσει και να μονοπωλήσει στο μέλλον, ο Γερμανός κράτησε τις επιφυλάξεις του, λέγοντας ωστόσο με σιγουριά πως το τένις διανύει μια πολύ καλή περίοδο.

"Πρέπει να δούμε. Οι άλλοι παίκτες είναι ακόμα εδώ, ο Novak είναι ακόμα στο Νο.1 του κόσμου. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Ο Rafa είναι επίσης στο Top 10. Είναι ακόμα εδώ και πιστεύω πως θα επιστρέψουν ακόμα δυνατότεροι. Αλλά θα δούμε. Σίγουρα μπορώ να πω ότι το τένις βρίσκεται σε καλά χέρια. O Novak είναι στην κορυφή και οι νεότεροι δείχνουμε πολύ δυνατοί. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots