ATP
Ήττα σε Challenger από το Νο.158 του κόσμου για τον Murray (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © Pete Staples/USTA
tn team Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:13

Δεν κύλησε καλά ούτε αυτή η εβδομάδα για τον Andy Murray, που ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα του στο Challenger της Ρεν από τον Roman Safiullin, Νο.158 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο 34χρονος Βρετανός, Νο.116 στην παγκόσμια κατάταξη, έδειξε πριν μερικές μέρες στο US Open πως μπορεί ακόμα να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο, αναγκάζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίξει 5 σετ στην πρεμιέρα του στο US Open, σε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση.

Ωστόσο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα συνέπειας και να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στους αγώνες του. Μετά από το καλό ξεκίνημα και τη νίκη με 6-3, 6-1 επί του Yannick Maden στο Open de Rennes, ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Roman Safiullin, με 6-2, 4-6, 6-1.

Ο Murray υπέστη 5 break στην αναμέτρηση αυτή, χάνοντας τελείως την επαφή με το σκορ και στο 1ο, αλλά και στο 3ο σετ. Το 3ο σετ λίγο έλειψε να το χάσει με bagel, αλλά έσβησε 3 match points και κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 5-1, πριν τελικά το χάσει στο σερβίς του Ρώσου στο επόμενο game.

Ο Safiullin, ο οποίος πέτυχε 14 άσους συνολικά στον αγώνα, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Challenger της Ρεν τον κορυφαίο του ταμπλό, Richard Gasquet, που δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον αγώνα του με τον Clement Chidekh, επικρατώντας με 6-1, 6-4.

Ο Murray θα παραμείνει στη Γαλλία και θα μεταφερθεί στη Μετς για το επόμενο τουρνουά, που θα είναι το 250άρι της επόμενης εβδομάδας, Moselle Open, για το οποίο πήρε wild card.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots