ATP
ΑΤΡ: Θα αλλάξει ο κανονισμός για το toilet break

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Garrett Elwood / USTA
tn team Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:36

Όπως δημοσιεύει το Reuters, η ΑΤΡ σκοπεύει να κάνει την πολυσυζητημένη αλλαγή στον κανονισμό για το toilet break, έως το τέλος της χρονιάς.

Όπως δημοσίευσε το Reuters επικαλούμενο πηγή από την ΑΤΡ, τα toilet breaks μακράς διαρκείας είναι πολύ πιθανό να ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

Μετά από τις πολλές συζητήσεις κατά τη διάρκεια του US Open, με αφορμή και κάποια μεγάλα χρονικά toilet breaks του Στέφανου Τσιτσιπά, η ΑΤΡ φαίνεται πως αποφάσισε να γίνει λιγότερο ελαστική με τον συγκεκριμένο κανονισμό.

"Θα υπάρξει αλλαγή του κανονισμού για τα toilet break, καθώς και για τα medical timeouts εντός γηπέδου", είπε ο εκπρόσωπος της ΑΤΡ στο Reuters.

"Ελπίζω πως θα γίνει πριν τελειώσει η χρονιά και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο", πρόσθεσε.

Ο Andy Murray και ο Alexander Zverev ήταν οι δυο παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλο ζήτημα τις διακοπές με toilet break, μιλώντας αμφότεροι εναντίον του Στέφανου. Άλλοι παίκτες, αναμεσά τους και ο Novak Djokovic, υπερασπίστηκαν τον Στέφανο, που όπως και ο ίδιος υπογράμμισε δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι συμφώνησαν πως αν έπρεπε να γίνει κάτι, θα ήταν να αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός που δεν περιορίζει χρονικά τους παίκτες όταν αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots