ATP
Στο Νο.3 για 7η σερί εβδομάδα ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Garrett Ellwood/USTA
tn team Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:06

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται στην 3η θέση του κόσμου για 7η διαδοχική εβδομάδα.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν εβδομάδα Davis Cup, ως εκ τούτου δεν υπήρξαν αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε για μια ακόμα εβδομάδα, την 7η συνεχόμενη, στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω μόνο από τους Novak Djokovic και Daniil Medvedev. Για τον Djokovic, αυτή είναι η 339η εβδομάδα στο Νο.1 συνολικά στην καριέρα του, συνεχίζοντας να μεγαλώνει το μυθικό αυτό ρεκόρ. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ, του Roger Federer, ήταν στις 310 εβδομάδες.

Πίσω από τον Τσιτσιπά, στο Νο.4, βρίσκεται ο Alexander Zverev, ενώ στο Νο.5 είναι ο Andrey Rublev. Ο Rafael Nadal τον ακολουθεί στο Νο.6 και ο Matteo Berrettini στο Νο.7, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Dominic Thiem (No.8), Roger Federer (No.9) και Casper Ruud (No.10).

Ελάχιστες ανακατατάξεις υπήρξαν γενικά στο Top 50 γι' αυτή την εβδομάδα, ενώ στο Top 100 η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η άνοδος του Benjamin Bonzi από το Νο.76 στο Νο.61, δηλαδή 15 θέσεις ψηλότερα. Ο 25χρονος Γάλλος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Challenger της Ρεν και σήμερα βελτίωσε το career high του.

15 θέσεις κέρδισε και ο James Duckworth, πρωταθλητής στο Challenger της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος σκαρφάλωσε στο Νο.65, βελτιώνοντας και αυτός το προσωπικό του ρεκόρ, στα 29 του χρόνια.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.481. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.733, ενώ λίγο χαμηλότερα βρίσκεται ο Μάρκος Καλοβελώνης, που κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.773.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς πάντως σημείωσε νέο career high στα διπλά αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας 3 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.237 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.147 παρέμεινε ο Στέφανος, ενώ στο Νο.384 είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης και στο Νο.422 ο Καλοβελώνης.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη του μονού

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots