ATP
Πρεμιέρα με νίκη ο Τσιτσιπάς στο Laver Cup - 5-1 μπροστά η Ευρώπη

 
Πρεμιέρα με νίκη ο Τσιτσιπάς στο Laver Cup - 5-1 μπροστά η Ευρώπη
tn team Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:36

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια πάρα πολύ καλή πρεμιέρα στο Laver Cup, απέναντι στον Νικ Κύργιο τον οποίο κέρδισε με 2-0 και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην Ευρώπη με 5-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα στο Laver Cup, απέναντι στον Νικ Κύργιο. Χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, ο Έλληνας Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4 και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην Team Europe, έναντι της Team World, με 5-1.

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καθόλου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και το break που πέτυχε στο 4ο game ήταν αρκετό για να του χαρίσει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα, καθώς παρότι ο Στέφανος πέτυχε το break νωρίς στον αγώνα στο 5ο game (3-2), o Κύργιος άρχισε να γίνεται απειλητικός, έχοντας μάλιστα 5 break point στο 8ο game και 1 ακόμα στο 10ο game από τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα.

Ωστόσο με απόλυτη ψυχραιμία ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κλείσει κάθε service game του παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε και να πάρει το σετ με 6-4 και τη 4η νίκη για την Ευρώπη.

Αυτή ήταν η 1η νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Νικ Κύργιο, στη 3η αναμέτρηση τους. Ο Κύργιος είχε κερδίσει στα δυο προηγούμενα ραντεβού τους. Το 1ο τους ματς ήταν στο Citi Open το 2019, το οποίο κέρδισε με 6-4, 3-6, 7-6 (7) στους "4" και την επόμενη χρονιά στο ATP Cup επικράτησε με 7-6 (7), 6-7 (3), 7-6 (5), στη φάση των ομίλων.

Η ομάδα της Ευρώπης προηγείται πλέον με 5-1 έναντι των "παγκόσμιων" -οι σημερινές νίκες μετράνε για 2 πόντους. 

Να θυμίσουμε πως στο χθεσινό πρόγραμμα η Team Europe κατάφερε να πάρει προβάδισμα στα πρώτα 3 ματς, με τους Casper Ruud, Matteo Berrettini και Andrey Rublev να κερδίζουν αντίστοιχα τους, Reilly Opelka, Felix Auger-Aliassime και Diego Schwatzman κάνοντας το 3-0 και τους
John Isner και Denis Shapovalov να επικρατούν στα διπλά των Alexander Zverev και Matteo Berrettini μειώνοντας με 3-1.

Σε λίγο θα ακολουθήσει το 2ο ματς του προγράμματος, μεταξύ των Alexander Zverev για την Ευρώπη και του John Isner για τη μικτή κόσμου.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots