ATP
Έκλεισαν ραντεβού στον 3ο γύρο Murray και Zverev (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 6:13

O Andy Murray πήρε μια πολύ καλή νίκη με ανατροπή απέναντι στον Carlos Alcaraz και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells, όπου θα συναντήσει τον Alexander Zverev.

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι "έκλεισαν" Andy Murray και Alexander Zverev, που αμφότεροι συνάντησαν δυσκολίες αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να εξασφαλίσουν από ένα εισιτήριο για τη φάση των "32" του BNP Paribas Open.

Ο Murray επικράτησε του 18χρονου Carlos Alcaraz, No.30 στο ταμπλό, με 5-7, 6-3, 6-2, παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Παρά το γεγονός πως είχε προηγηθεί με 0-3, 0-40 και έχασε μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ, ο 34χρονος Βρετανός κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος και να μη χάσει την ψυχραιμία του. Σε ένα κρίσιμο σημείο που το ματς μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχό του, επανήλθε δυο φορές από διπλό break point, στο 1-1, 15-40 και στο 2-2, 15-40, για να αντέξει την πίεση του Ισπανού και να κάνει το 2-1 και το 3-2 αντίστοιχα.

Στο 6o game του 2ου σετ έκανε break μετά από αρκετή ώρα και προηγήθηκε με 4-2, για να ανοίξει το δρόμο προς την ανατροπή. Κρατώντας το σερβίς του έως το τέλος του σετ αρχικά ισοφάρισε τον αγώνα, ενώ στο 3ο σετ "έσπασε" ξανά τον Alcaraz στο 2ο (2-0) και στο 5ο game (4-1), για να "ξεφύγει" με 5-1 και τελικά να το κατακτήσει με 6-2, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 3 ώρες και 4 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης.

Ο Murray θα έχει μια μέρα ρεπό για να ξεκουραστεί και το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο θα είναι να διατηρήσει το επίπεδο αυτό για ακόμα ένα παιχνίδι, απέναντι σε έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον κόσμο, τον Alexander Zverev.

O 24χρονος, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, επίσης δεν είχε εύκολο έργο στον 2ο γύρο, όπου έκανε και την πρεμιέρα του, ωστόσο "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο 3ο σετ, επικρατώντας του Jenson Brooksby με 6-4, 3-6, 6-1.

Το ξεκίνημα του Zverev ήταν άψογο και ο Γερμανός προηγήθηκε με 2-0 σετ στο 1ο σετ, για να διατηρήσει τον έλεγχο ως το τέλος και να το κατακτήσει με 6-4. Έκανε μάλιστα break και στο 1ο game του 2ου σετ, ο Brooksby όμως, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πολύ καλή πορεία του στο US Open, έκανε δυο break τα επόμενα λεπτά, από το 0-1 έφτασε στο 5-2 και κατέκτησε το σετ με 6-3.

Καλή ήταν η αντίδραση από το Νο.3 του ταμπλό, που κέρδισε τα 5 πρώτα games του αποφασιστικού σετ και "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με ένα love service game για το 6-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Zverev δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Murray. Άλλες δυο φορές έχουν συναντηθεί οι δυο τους. Το 2016 στο Australian Open, όπου βεβαίως ο Βρετανός ήταν Νο.2 στον κόσμο και ο Zverev 18 ετών, ο Murray είχε κερδίσει εύκολα με 6-1, 6-2, 6-3. Το 2020, ο Murray είχε κερδίσει ξανά τον Zverev παρά τα προβλήματά του και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με 6-3, 3-6, 7-5, για τον 2ο γύρο του Cincinnati Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots