ATP
Nadal: "O Djokovic είναι ο τέλειος παίκτης - δεν έχει αδυναμίες"

 
Rafael Nadal & Novak Djokovic
Rafael Nadal & Novak Djokovic © Cédric Lecocq / FFT
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 10:15

Το εγκώμιο του Novak Djokovic έπλεξε ο Rafael Nadal, ο οποίος μίλησε και για τον Roger Federer.

Αναφερόμενος στον αγώνα του με τον Djokovic στα ημιτελικά του Roland Garros, o Nadal, που μίλησε στο ιαπωνικό Number Web, εξήγησε πως ο Σέρβος αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός και πιο έξυπνος στις επιλογές του από εκείνον, ενώ πιστεύει πως ήταν και δυνατότερος και στο πνευματικό κομμάτι.

"Πιστεύω πως ο Novak ήταν πιο αποτελεσματικός και πιο ευφυής στο παιχνίδι του απ' ότι εγώ. Επίσης φάνηκε να είναι πιο ήρεμος από εμένα. Ήθελα πολύ να συνεχίσω το σερί μου στο Παρίσι, αλλά δεν τα κατάφερα αυτή τη φορά. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Roland Garros την επόμενη χρονιά", είπε ο Ισπανός, ο οποίος ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τη σεζόν του φέτος, αφού μετά το Roland Garros αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στο πόδι του και έδωσε μόνο δυο αγώνες, στην Ουάσινγκτον.

"Από τα μέσα Ιουνίου συνειδητοποίησα πως ήμουν πολύ κουρασμένος. Οπότε αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ. Δεν είμαι 20 χρονών πια. Είναι σημαντικό να μην πιέζω υπερβολικά πολύ το σώμα μου, για να αποφύγω τους τραυματισμούς."

Ο Nadal μίλησε περισσότερο για τον Djokovic, πλέκοντας το εγκώμιό του: "Είναι ο τέλειος παίκτης, δεν έχει αδυναμίες. Είτε αν παίζει στο χώμα, είτε σε σκληρή επιφάνεια, είτε στο γρασίδι, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Αυτή τη χρονιά ήταν απίστευτα δυνατός. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλει, σε κάνει να νιώθεις πως στο τέλος θα βρει τρόπο να κερδίσει."

Με πολύ καλά λόγια μίλησε και για τον άλλον μεγάλο αντίπαλό του, Roger Federer: "O Federer επίσης είναι ο τέλειος παίκτης. Το στυλ παιχνιδιού του είναι εντυπωσιακό. Είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους του να προβλέψουν το παιχνίδι του, εξαιτίας της ποικιλίας που διαθέτει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots