ATP
O Norrie κατέκτησε το Indian Wells (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Kathryn Riley/BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 4:48

O Cameron Norrie είναι ο νέος πρωταθλητής του Indian Wells Masters, καθώς επέστρεψε από σετ και break πίσω στον τελικό, για να κερδίσει τον Nikoloz Basilashvili.

Ο Norrie ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό των "πρωτάρηδων" στο φετινό Indian Wells Masters, καθώς επικράτησε του Basilashvili με 3-6, 6-4, 6-1 και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.

Διανύει μια τρομερή χρονιά ο 26χρονος Βρετανός, ο οποίος αγωνίστηκε για 6η φορά σε τελικό φέτος (2-4) και για 7η συνολικά στην καριέρα του (2-5), πρώτη σε μια διοργάνωση της σειράς Masters.

Είχε παίξει στον πρώτο του τελικό στο Ώκλαντ τον Ιανουάριο του 2019 και από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχει παίξει σε 6 τελικούς στο tour. Τον Μάιο ήταν φιναλίστ στο Εστορίλ και στη Λυών, τον Ιούνιο ήταν φιναλίστ στο 500άρι του Queen's, τον Ιούλιο κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Los Cabos και νωρίτερα αυτό τον μήνα αγωνίστηκε σε έναν ακόμα τελικό, στο Σαν Ντιέγκο.

Στο Indian Wells έκανε τη μεγάλη υπέρβαση, μετά από ένα φανταστικό τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε με 3 αναμετρήσεις στις οποίες χρειάστηκε 3 σετ, για να κερδίσει τους Tennys Sandgren (6-4, 5-7, 6-0), Roberto Bautista Agut (6-4, 5-7, 6-3) και Tommy Paul (6-4, 4-6, 6-2). Στη συνέχεια συνέτριψε στα προημιτελικά τον Diego Schwartzman με 6-0, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τον Grigor Dimitrov με 6-2, 6-4.

Στον τελικό χρειάστηκε να παίξει για μια ακόμα φορά τρια σετ, αλλά επιβλήθηκε του Basilashvili με 3-6, 6-4, 6-1.

Και στο 1ο σετ είχε προηγηθεί με break o Norrie, στο 3-1, αλλά ο Basilashvili είχε ένα σερί 5 διαδοχικών games, για να πάρει το σετ με 6-3. Ο 29χρονος Γεωργιανός έκανε πρώτος break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 6-3, 2-1, αλλά ο Βρετανός έμεινε "ζωντανός", απαντώντας άμεσα για το 2-2.

Όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε έδαφος ο Norrie, που είχε ένα χαμένο break point για να κάνει δεύτερο διαδοχικό break στο 6ο game, αλλά ο Basilashvili τελικά κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 3-3. Το δεύτερο break για το σετ ήρθε τελικά από τον Βρετανό, που διαμόρφωσε το 6-4 στο 10ο game με love.

Τίποτα δεν μπορούσε πια να σταματήσει τον Norrie, που είχε και το momentum αλλά και περισσότερες δυνάμεις στο αποφασιστικό σετ. Προηγήθηκε με 3-0, είχε break point για το 4-0 - με τον Basilashvili να μειώνει εν τέλει σε 3-1 - και έκανε το double break τελικά στο 6ο game (5-1), για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-1 και την ολοκλήρωση του αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά.

Από το Νο.26 της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν και το career high του μέχρι σήμερα, ο Norrie θα κερδίσει 10 θέσεις και θα μεταπηδήσει στο Νο.16 του κόσμου αύριο.

Σημαντική άνοδο 9 θέσεων θα έχει και ο Basilashvili, που από το Νο.36 θα φτάσει στο Νο.27, με το career high του ωστόσο να είναι αρκετά ψηλότερα, στο Νο.16. Και για τον Basilashvili αυτός ήταν ο 1ος τελικός σε Masters διοργάνωση και ο 8ος συνολικά στην καριέρα του (5-3 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots