ATP
Στο Top 10 o Hurkacz, σταθερά στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 13:47

Ο Hubert Hurkacz έγινε το νέο μέλος του Top 10, ο Casper Ruud ανέβηκε στο Νο.9, ενώ ο Roger Federer έπεσε από το Top 10 για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Σταθερός στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Hurkacz, μετά την καλή του πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στο Νο.9 ανέβηκε ο Casper Ruud, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του.

Δεν υπήρξαν άλλες σημαντικές αλλαγές στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στο Νο.1 και τον Daniil Medvedev στο Νο.3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη σειρά του διατηρείται στο Νο.3, όπου βρίσκεται πλέον για 11 διαδοχικές εβδομάδες.

Στο Νο.4 έμεινε ο Alexander Zverev και στο Νο.5 είναι ο Rafael Nadal, που μπορεί να μην έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου μετά το Roland Garros (συμμετείχε μόνο στο Citi Open), αλλά κέρδισε μια θέση, μετά την πτώση του Andrey Rublev στο Νο.6. Επίσης σταθεροί ήταν οι Matteo Berrettini και Dominic Thiem, στο Νο.7 και στο Νο.8 αντίστοιχα.

Ο Roger Federer έχασε 2 ακόμα θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.11, βγαίνοντας για 1η φορά εκτός του Top 10 από τον Ιανουάριο του 2017.

Ο πρωταθλητής του Indian Wells, Cameron Norrie, άφησε πίσω του 11 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.15 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του.

7 θέσεις άφησε πίσω του ο Grigor Dimitrov, που ανέβηκε στο Νο.21, ενώ ο Nikoloz Basilashvili, φιναλίστ στο Indian Wells, κέρδισε 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.27. 9 θέσεις κέρδισε και ο ημιφιναλίστ Taylor Fritz, που ανέβηκε στο Νο.30.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Όσον αφορά τους Έλληνες τενίστες, μπορεί στα μονά να μην είχαμε σημαντικές αλλαγές, στα διπλά ωστόσο βελτίωσαν τις θέσεις τους 3 παίκτες. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 6 νέες θέσεις και βρέθηκε στο Νο.226 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 12 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.362, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 5 θέσεις και είναι στο Νο.397.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots