ATP
Πρωταθλητής ο Karatsev στη Μόσχα (vid)

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © VTB Kremlin Cup
tn team Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 19:04

Ο Aslan Karatsev κέρδισε τον Marin Cilic στον τελικό του VTB Kremlin Cup και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Μόσχα. Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του Karatsev στη χρονιά.

O Karatsev επιβλήθηκε του Cilic με 6-4, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο VTB Kremlin Cup της Μόσχας.

Ο τίτλος του 250αριού της Μόσχας παρέμεινε έτσι σε ρωσικά χέρια, αφού το 2018 το είχε κατακτήσει ο Karen Khachanov και το 2019 ο Andrey Rublev - το 2020 το τουρνουά είχε ακυρωθεί εξαιτίας της Covid-19.

O Karatsev, σε μια χρονιά αποκάλυψη για την καριέρα του, κέρδισε τον 2ο τίτλο του, περίπου 7 μήνες μετά την κατάκτηση του Dubai Tennis Championships στο Ντουμπάι. Έχει επίσης σε έναν τελικό φέτος, στο Βελιγράδι, όπου ηττήθηκε από τον Matteo Berrettini.

Δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού σήμερα, κερδίζοντας εύκολα το 1ο σετ, στο οποίο έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 7ο game (5-2), ενώ δεν απειλήθηκε με break point.

Ο Karatsev ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break και στο 2ο σετ, για να περάσει μπροστά με 4-3 και να σερβίρει για το 5-3 λίγο μετά. Στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τον τίτλο, ο Ρώσος απειλήθηκε για πρώτη φορά με break point, αλλά το έσβησε και κράτησε ξανά το σερβίς του, για να κάνει το 6-4.

Μετά και από τη νέα επιτυχία του, ο Karatsev αναμένεται να πραγματοποιήσει και νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και να μπει για 1η φορά στο Top 20. Συγκεκριμένα, θα κερδίσει 4 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.18 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots