ATP
Πρόκριση στο διπλό για Tσιτσιπά και Lopez (vid)

 
Πρόκριση στο διπλό για Tσιτσιπά και Lopez (vid)
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 17:57

O Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Feliciano Lopez ξεκίνησαν νικηφόρα τη συνεργασία τους για το διπλό του Erste Bank Open στη Βιέννη, αποκλείοντας τη δυνατή ομάδα των Ivan Dodig και Marcelo Melo.

Μετά από ένα πολύ κλειστό και γεμάτο παιχνίδι, οι Τσιτσιπάς και Lopez επικράτησαν των Dodig και Melo με 6-3, 3-6, 10-8, για να προκριθούν στα προημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο Στέφανος και ο Lopez συνεργάστηκαν για 1η φορά σε επίσημη αναμέτρηση και τα πήγανε πολύ καλά. Έκαναν το πρώτο break της αναμέτρησης στο 4ο game και προηγήθηκαν με 3-1, ενώ διατήρησαν εύκολα το προβάδισμά τους από εκεί και πέρα, για να κλείσουν το 1ο σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ όμως οι Dodig και Melo ήταν εκείνοι που έκαναν το γρήγορο break, για να πάρουν το προβάδισμα με 3-0. Δεν κατάφεραν να αντιδράσουν Τσιτσιπάς και Lopez, με το δίδυμο των Dodig και Melo να φτάνει στην κατάκτηση του σετ στο 9ο game (6-3).

Στο match tie-break οι Τσιτσιπάς και Lopez προηγήθηκαν με double break στο 3-0, αλλά οι Dodig και Melo κατάφεραν να κρατήσουν επαφή με το σκορ, μειώνοντας πρώτα σε 4-3 και αργότερα ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το ελληνοϊσπανικό δίδυμο πήρε ξανά διαφορά ενός mini-break για το 8-5, με τους Dodig και Melo να σβήνουν το πρώτο match point στο σερβίς του Τσιτσιπά και να μειώνουν σε 9-8.

Ο Στέφανος ωστόσο πήρε πάνω του το δεύτερο match point, υποδέχτηκε καλά το πρώτο σερβίς του Dodig και στη συνέχεια έπαιξε τον πόντο με τον Melo και παρότι ο Βραζιλιάνος ήταν πάνω στο φιλέ, ο Στεφ κατάφερε να τον κερδίσει.


Στα προημιτελικά του Erste Bank Open, o Στέφανος και ο Feli θα αντιμετωπίσουν είτε τους Κολομβιανούς, Νο.4 του ταμπλό, Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, είτε τους Ολλανδούς Wesley Koolhof και Jean-Julian Rojer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots