ATP
Μεγάλη νίκη Murray επί του Hurkacz (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © e-motion/Bildagentur Zolles KG/Christian Hofer
tn team Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 22:37

Νέα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Andy Murray, ο οποίος απέκλεισε τον Hubert Hurkacz από τον 1ο γύρο της Βιέννης και πανηγύρισε την πρώτη του Top 10 νίκη μετά από 14 μήνες.

Ο Andy Murray συνεχίζει να παίζει τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο και πανηγύρισε σήμερα τη σημαντικότερη φετινή του νίκη, αποκλείοντας από τον 1ο γύρο του Erste Bank Open τον Hubert Hurkacz, με 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Ο Murray έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε με break point, ενώ είχε δυο ευκαιρίες για να κάνει το γρήγορο break στο 3ο game. Τελικά έκανε το break την επόμενη φορά που απείλησε, που ήταν στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Βρετανός έσβησε τριπλό break point για να ισοφαρίσει σε 3-3, ενώ και ο Hurkacz επέστρεψε από το 15-40 για να μείνει "ζωντανός" και να αποφύγει το break στο 7ο game (4-3). Ο Murray έσβησε ένα ακόμα break point και κράτησε το σερβίς του για το 4-4.

Μετά απ' αυτό δεν απείλησε κάποιος από τους δυο για break στο υπόλοιπο του σετ, που οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί ο Μurray έφτασε στο match point στο 6-5, αλλά ο Hurkacz κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και κατέκτησε το tie-break με 8-6, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Ο Hurkacz στη συνέχεια είχε το momentum και άνοιξε με break το 3ο σετ, όμως ο Murray, που σχεδόν κάθε αγώνας του μετατρέπεται σε μια πολύ έντονη και μαραθώνια μάχη, κατάφερε να πάρει τα 5 από τα 6 επόμενα games και να περάσει μπροστά με 5-2 στο αποφασιστικό σετ. Ο Πολωνός δεν σταμάτησε φυσικά να παλεύει, αλλά ο Murray έσβησε 2 break points και υπερασπίστηκε το σημαντικότερο service game του στο ματς, για να κάνει το 6-3 και να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 41 λεπτά.

Ήταν η 1η Top 10 νίκη του Murray από τον Αύγουστο του 2020, όταν είχε κερδίσει τον Alexander Zverev στο Σινσινάτι, καθώς και η 104η συνολικά στη σπουδαία καριέρα του.

Στον 2ο γύρο του Erste Bank Open, ο 34χρονος Βρετανός θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Carlos Alcaraz, που κέρδισε νωρίτερα τον Cameron Norrie με 6-4, 6-3. Τον είχε αντιμετωπίσει και πριν λίγες εβδομάδες για το Indian Wells και τον είχε κερδίσει μετά από μεγάλη μάχη με 5-7, 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots